Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЩО ХОРОШОГО? ЩО ПОГАНОГО?

Презентація України
26 лютого, 00:00

Поїздка Віктора Ющенка до Страсбурга та Брюсселя стала чи не найголовнішою темою для обговорення цього тижня. Не залишає у спокої українців і так звана реприватизація. «Що хорошого? Що поганого?» ще трапилося в їхньому житті — у щотижневій рубриці «Дня».

Валерій ІВАНОВ , професор, директор Академії української преси:

— На мій погляд, головною подією тижня став візит української делегації, у складі якої був і Президент Віктор Ющенко, до Страсбурга та Брюсселя. Нове українське керівництво довело, що слово в них не розходиться з ділом. Дійсно, таку презентацію нової України можна оцінити як наполегливий наступ на головні європейські інституції. Однак наступ — мирний. Думаю, що Європа насправді відчула та зрозуміла, що Україна не збирається замикатися в собі, а навпаки — збирається активно йти до Європи, вступати в її структури та змінювати себе згідно з європейськими стандартами. Це дуже позитивно.

Однак негатив, на мій погляд, — у спробі відставки міністра юстиції Романа Зварича, яка, вважаю, ще не прийшла до логічного завершення. Те, що на стосунки в новому Кабінеті Міністрів впливають бізнесові справи міністрів та членів їхніх родин, є дуже й дуже поганими прикметами. Якщо цього не позбутися зараз, то це може дуже серйозно заважати працювати новій владі. І може спокушати нову владу на дії, які були притаманні старій.

Віктор ЦИГАНОВ, політолог, журналіст:

— Цього тижня зміна співвідношення добра та зла, яке завжди становило 50 на 50, сталася на користь зла. Землетрус у Ірані. Зруйновано села. Багато людей загинуло та поранено. В Україні — період скандалів. Мене до цього часу непокоять деякі призначення, бо вони — непрозорі. У рідному Києві також безлад. Дивишся на його вулиці — й не віриш, що це місто претендує називатися одним із найкращих у Європі. Таке сміття та брудний сніг не залишають у місті, яким пишаються. А добре те, що відчувається наближення весни. Добре також і те, що політичне видання «День» почало більше перейматися проблемами звичайного побутового життя.

Олег ТУРЕЦЬКИЙ , доктор економічних наук, професор (Одеса):

— Я дуже ретельно стежу за тими кроками, які здійснює новий уряд. І, на мій погляд, у цих кроках є багато незрозумілого. Це дає підстави говорити, що кроки не завжди продумані та послідовні. Наприклад, я досі не можу зрозуміти критики з боку уряду в сфері приватизації. Говорять і про триста, і про три тисячі об’єктів, і ще скількись... І справа не лише в «Криворіжсталі». У всій цій сфері треба наводити порядок. А якщо наводити порядок, то треба починати з керівництва. Друге питання, яке хвилює, — Генпрокуратура. У них, виявляється, немає жодних справ. Нібито колись порушували кримінальну справу про фальсифікацію виборів, але все затихло. Ніхто й слова не каже тим, хто до цього причетний. До того ж, ці люди вже критикують і дають поради новому керівництву. Всі, хто заявляв про сепаратизм, — також. Незрозумілі мені призначення й в Одеській області...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати