Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стаття для всіх українців

30 березня, 00:00

Колись, за радянських часів, партійні органи рекомендували всім колективам обговорювати певну статтю, яка, на думку радянського керівництва, була важливою для суспільства.

Пригадав це, перечитуючи вже не раз статтю доктора філологічних наук, професора Запорізького класичного приватного університету пана Зиновія Партико «Дайош другу державну мову?!» («День» №203 від 9 листопада 2011 р.).

Такої аналітичної, зрозумілої, переконливої, із передбаченням нашого майбутнього (у разі введення другої державної російської мови) статті щодо нашої мови я не пригадую. Крім аналізу і передбачень про те, що чекає на українців через певний час, автор пропонує своє бачення основ нового закону про мови. Гадаю, більшість тих українців, хто через певні обставини спілкується не українською, після уважного прочитання статті зроблять для себе правильний висновок. А тепер моя пропозиція. Якщо є така можливість, треба рекомендувати надрукувати вказану статтю у всіх обласних газетах. Також ксерокопію статті необхідно направити кожному народному депутатові, можливо, хоч дехто з них вибере для себе позицію при ухваленні закону про мову. Розумію, що сьогодні зробити таке проблематично, але цю статтю мали б прочитати якнайбільше українців, особливо в східних, південних областях України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати