Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як читати новини й покращувати англійську? Поради від експертів

26 січня, 13:21

Гортати стрічку новин стало нашою щоденною справою. То чому б не використовувати цей процес для активного вивчення англійської мови? Розгляньмо, як ця буденна справа може покращити ваші мовні навички.

Читання новин англійською допомагає не тільки бути в курсі світових подій, а ще й отримувати правдиву інформацію. Зараз це особливо важливо, адже інформаційний простір сповнений фейків та некоректних трактувань повідомлень закордонних ЗМІ.

Допомогти отримати від новин максимум користі зможуть експерти Grade.ua!

фото надане автором

Користь від читання новин

 

По-перше, читання сприяє розширенню словникового запасу. Кожне повідомлення, стаття чи навіть заголовок здатні збагатити ваш лексикон різноманітними словами та цілими конструкціями.

Важливо, що вони є актуальними та різноманітними. Журналісти зазвичай не використовують непопулярні терміни, адже їх можуть не зрозуміти. Тож ви можете бути впевненими, що таку лексику дійсно використовують носії мови.

По-друге, читання інформаційних джерел в оригіналі допомагає запам'ятати граматичні конструкції та правила побудови речень.

З цього власне випливає третій плюс такого підходу. Завдяки регулярному читанню новин англійською можна навчитись краще висловлювати свої думки та вести дискусії.

 

Як обрати правдиві джерела інформації?

 

Для того, щоб знайти якісний новинний сайт англійською, радимо дотримуватися кількох порад.

1.    Шукайте посилання на першоджерела. Надійні ЗМІ завжди зазначають, звідки вони отримали інформацію — від конкретної людини чи з відкритих джерел, наприклад, соціальних мереж відповідної особи, з сайтів установ або уряду.

2.    Звертайте увагу на рейтинги та відгуки від інших користувачів чи експертів — все це допоможе дізнатись про репутацію джерела.

3.    Уникайте сторінок та сайтів, які виглядають сумнівно чи транслюють суб?єктивні погляди без належної аргументації.

 

Ми радимо читати такі іноземні ЗМІ:

•     BBC News,

•     The New York Times,

•     Reuters,

•     The Guardian,

•     Associated Press.

 

Попри гучне ім'я цих медіа, закликаємо перевіряти першоджерела у їхніх новинах.

 

Як покращувати англійську під час читання?

 

Тепер, коли ми визначились, за повідомленнями яких ЗМІ будемо стежити, переходимо до практичних порад. Застосовуючи їх, ви зможете отримати якнайбільше користі від читання новин англійською.

1.    Зосереджуйтесь на головній ідеї.

Не намагайтесь зрозуміти та перекласти кожне слово. Фокусуйтеся на ключових ідеях та головних подіях. Відтак, ви не тільки швидше опрацюєте інформацію, але й будете розвивати навички пошуку найголовнішого.

2.    Виписуйте незнайому лексику, якщо маєте час.

Вивчайте незнайомі слова та вирази, приділяючи увагу контексту. Не виписуйте окремі слова, а додавайте фрази, щоб зрозуміти контекст використання. Перечитуйте нотатки й спробуйте створити власні приклади зі словами в них.

3.    Станьте підписником новинних медіа, які вам до вподоби.

Відомі ЗМІ активно використовують соціальні мережі, такі як Twitter, Instagram та Facebook, для публікації коротких новин та швидких оновлень. До слова, всі медіа, які ми зазначили вище, мають сторінки у соцмережах. Якщо ви слідкуватимете за ними, то неодмінно приділятимете час їхнім повідомленням, а отже гортатимете стрічку застосунку з користю.

4.    Долучіться до розмовних клубів за інтересами.

Важливо не лише читати новини, але й обговорювати їх. Приєднуйтеся до дискусійних груп та форумів, де ви можете обмінюватися думками, використовуючи англійську.

Так, наприклад, школа англійської мови Grade.ua щотижня проводить розмовні клуби для людей різного рівня знань, тож кожен може долучитися до обговорення теми, яка йому цікава.

Як ви вже зрозуміли, читання новин зі світових ЗМІ може бути важливою частиною вашого навчання. Правильний вибір джерел та активна участь у дискусіях допоможуть вам залишатися в курсі останніх новин і розвивати найголовніші мовні навички!

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати