Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як дерматокосметика усуває акне та інші висипи?

29 лютого, 12:11

Надмірна чутливість, почервоніння, сухість, лущення, жирність, подразнення, акне та інші висипи — це не вирок. Їх не обов’язково маскувати кількома шарами тонального крему, приховувати волоссям на фото, а вдома експериментувати з різними народними засобами. На щастя, у ХХІ столітті з недосконалостями та проблемами шкіри можна боротися ефективно та результативно. Головне — правильний підбір якісної доглядальної косметики.

Останнім часом особливо популярними стали дерматологічні засоби. Їх пропонують в аптеках та інстаграм-магазинах, про їхню ефективність говорять відомі блогери та косметологи. У чому ж феномен? І яким чином дерматокосметика допомагає проти акне та інших висипів. Про це — у статті.

 

Що таке дерматокосметика?

 

Дерматокосметика — це група доглядальних засобів, призначених для усунення проблем шкіри. Вони мають як косметичні, так і лікувальні властивості. Дерматологічні продукти можуть усувати запалення, почервоніння, сухість, лущення, жирність, подразнення, висипи тощо. Вони підходять для власників будь-якого типу шкіри, але особливо корисні вони для проблемної та чутливої. На сучасному косметичному ринку можна знайти вузькоспрямовані (для вирішення однієї або кількох проблем) та мультифункціональні (з широким спектром дії) засоби, наприклад, в асортименті бренду CeraVe.

Основними перевагами дерматокосметики є її безпечність та ефективність. До цієї категорії доглядальних засобів висувають найсуворіші вимоги. Виробники постійно працюють над удосконаленням формул і тестуванням продукції, проводять лабораторні дослідження у співпраці з дерматологами, косметологами, науковцями. Усі компоненти проходять кілька етапів клінічних випробувань на сумісність із різними типами шкіри. Щоб потрапити на полиці аптек і магазинів, виробникам необхідно отримати відповідні сертифікати та інші документи, що підтверджують якість, безпечність та дієвість засобів.

До особливостей дерматокосметики також відносять формули без запаху. Більшість таких продуктів не містять ароматизаторів, парфумів та інших запашників. У складі дерматологічних продуктів також немає барвників, консервантів, шкідливих компонентів.
 

фото

Важливість правильної діагностики

 

Варто зауважити, що дерматокосметика — це не чарівна паличка, що одним помахом усуне недосконалості та проблеми шкіри. Половина успіху залежить від правильності підбору засобів, а для цього необхідно провести правильну діагностику шкіри.

Перед купівлею доглядальних продуктів переважно всі самостійно оцінюють стан своєї шкіри. Але у випадку акне та інших висипів краще звернутися до дерматолога або косметолога. Він професійно оцінить стан шкіри та запущеність проблеми, проведе апаратну діагностику, за потреби може призначити здати відповідні аналізи. Це дасть змогу точно визначити причини висипів, їхнє походження, простежити закономірність загострень тощо.

Після отриманої інформації фахівець підбере дерматологічні засоби відповідно до типу, стану і проблем шкіри. Він проаналізує склад продукту, доцільність та дієвість кожного компонента, проведе пробу на алергію, сформує графік догляду. Після кількох тижнів використання можна звернутися до спеціаліста повторно, щоб побачити зміни і за потреби відкоригувати догляд.

 

Ефективні компоненти проти акне та інших висипів

 

•    Ніацинамід — це вітамін В3, він має протизапальні властивості, тому ефективно діє за наявності висипів та акне.

•    Кислоти (гліколева, саліцилова, винна, молочна, мигдальна) надають м’який відлущувальний та антибактеріальний ефекти, освітлюють плями, пригнічують запалення.

•    Арбутин і глабридин — це потужні натуральні компоненти з освітлювальними властивостями. Вони пригнічують вироблення меланіну, тим самим чудово усувають постакне.

•    Бета-каротин має потужні антивікові властивості, надає профілактичну дію акне, зменшує висипи, сприяє оновленню та відлущуванню клітин.

•    Троксерутин вирізняється протизапальними властивостями, зменшує акне та інші висипи, заспокоює шкіру.

•    Метронідазол надає антиоксидантну дію, бореться з бактеріями та мікроорганізмами, що спричиняють запалення та висипи.

•    Ретинол має потужні антивікові властивості, регулює вироблення себуму, тим самим зменшує запалення, освітлює та вирівнює тон, зменшує видимість постакне.

•    Бензоїл пероксид усуває бактерії, що спричиняють акне, зменшує кількість комедонів, запалень, вугрів і висипань, заспокоює шкіру.

•    Оксид цинку регулює місцевий метаболізм, контролює виділення шкірного секрету, має протизапальні та антисептичні властивості, тим самим зменшує запалення.

Проти висипів також допомагають ефірні олії та рослинні екстракти, наприклад, ромашки, лимона, пачулів, розмарину, іланг-ілангу, алое, лаванди, зеленого чаю тощо. Вони мають протизапальні та себорегулювальні властивості.

 

Топ світових брендів дерматокосметики, на які варто звернути увагу

 

•    La Roche-Posay — французький бренд інноваційної дерматокосметики для чутливої та проблемної шкіри.

•    A-Derma — французький виробник дерматокосметики на основі спеціального сорту органічного вівса.

•    Avene — бренд із Франції, що випускає гіпоалергенні продукти на основі термальної води Авен.

•    CeraVe — американський виробник гіпоалергенної дерматокосметики на основі унікальної технології.

•    Vichy — французький бренд, що випускає засоби на основі термальної води.

Дерматокосметика — це якісне рішення для боротьби з різними проблемами шкіри, зокрема акне та іншими висипами. Проте варто пам’ятати, що найкращий результат можливо отримати тільки завдяки правильному підбору засобів, регулярному і тривалому використанню, а також комплексному підходу.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати