Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Добро перемагає, якщо його організувати

21 вересня, 00:00

 

Початок на 1-й стор.

Саме про організацію доброти, яка перемагає усе, й говорили призери конкурсу, журналісти «Дня» та наші ділові партнери, завдяки яким конкурсанти одержали чудові подарунки. Цій тезі було й ще одне наочне підтвердження. У перервах урочистого прийому грав невеличкий інструментальний дитячий ансамбль з Луганська. Спочатку всі присутні до цього поставилися спокійно, відзначивши про себе добрий смак організаторів. Але, як виявилося пізніше, поява ансамблю на цій фотовиставці була невипадковою. Викладачка Ольга Соболєва, яка збирала кошти на інструмент для своєї талановитої учениці Каті Резниченко, виступаючи перед перехожими, та сама Катя були героями статті та фото «Дня». Автор фото Вадим Лісний (м. Луганськ), до речі, отримав друге місце на конкурсі. І ось тут, на виставці, представники банку «Надра» Олександр Нємой та Сергій Роголь вручили Каті футляр з флейтою. Й особливо наголосили, що це благодійність не самого банку, а його працівників.

На відкриття фотовиставки були запрошені й усі тридцять три призери «Конкурсу експертів «Дня». Їх об'єднало одне — бажання, щоб у цій країні стало краще жити. І тому вони активно писали на конкурсні теми. Їхні листи, як і всі читацькі листи, що з'являються в рубриці «Пошта «Дня» — це ноу-хау «Дня». Їхній зміст дозволяє говорити про незаангажоване творення громадської думки стосовно гострих політичних та соціальних проблем на всьому просторі розповсюдження «Дня» — а це вся країна. Було приємно почути від цих людей — віднині вже офіційних експертів газети — про те, що «День» надає їм унікальну можливість бути почутими. Крім того, всі конкурси читачів «Дня» — це відкриття нових імен у журналістиці. Так, переможець травневого конкурсу «Анкета «Дня» інженер-математик з Києва Євген Моренцов став уже постійним автором газети.

За умовами конкурсу, читачі мали визначити найкращих журналістів «Дня». І ця відзнака, за словами переможниці Тетяни Коробової, єдина, яку можна нині приймати в нашій країні. Адже поки що почесні державні нагороди — всього лише плата за надані послуги. Те, що робить зараз «День», — це лише повернення до норми, до того, чим насправді повинні займатися ЗМІ: інформуванням та аналізом дійсності, а не іміджмейкерством та маніпулюванням громадською думкою. Шкода, що ця норма нині сприймається як щось незвичайне.

На презентацію люди прийшли за велінням серця, й тому в залі панувала розкута атмосфера, яка буває тільки тоді, коли збирається велика та дружна сім'я. Це відчуття породило імпровізацію Лариси Івшиної: «Можна говорити про реабілітацію слова «сім'я», яке останнім часом в Україні було дещо італізованим». І наче це мали на увазі автори одного з наступних конкурсів газети, який буде проходити за підтримки видавництва «Мистецтво». Він буде називатися «Сімейний портрет України», а його учасники розкажуть про історію своєї сім'ї, в якій, як у краплі води, відбивається історія всієї країни.

Три роки історії невеличкого осередка цієї країни — «Дня» — вже позаду. А попереду щоденна копітка робота, нові конкурси, нові відкриття. Ми вдячні всім, хто привітав газету цими днями, і будемо намагатися робити свою справу якнайкраще й надалі.

Олександра Лаврiненко, «День»



 

Наступного дня, рівно о пів на першу величезний теплохід «Олексій Ватченко» залишив четвертий київський причал. Це було дуже делікатним з його боку, оскільки публіку запрошували ще на дванадцяту. Тому всі, хто спізнився, все одно встигли. І це правильно: в день триріччя «Дня» засмучених бути не повинно. Цього дня ролі повністю змінилися: все начальство прибуло в шикарному спортивно-туристичному обмундируванні, а всі підлеглі газетного королівства — виключно в костюмах та вечірніх туалетах. Найхитріші вибрали середину: веселенькі літні брюки і строгі сірі піджаки. Цей одяговий парадокс сприяв негайному встановленню демократичної і теплої атмосфери святкування.

Її підігріванню, до того ж, сприяли два чинники: по-перше, сонце, а по-друге, пиво, якого, як відомо, забагато не буває.

Цю приказку блискуче підтвердили журналісти газети «День». А допомогла їм у цій благородній справі група компаній «Мезокред», що забезпечила учасників пивом. Це — «Чернігівське», АТ «Оболонь» (Світле, Фірмове, Темне та Оксамитове), ТОВ «Янтар плюс» (Чорний принц, Світле, Темне, Адміральське), АТ «Київський пивзавод №1» (Скіф, Козацьке) і ВАТ «Пивзавод «Рогань» (Журналістське).

Наші гості захопили достатню (на їх думку) кількість зразків своєї продукції. Однак, у рамках пивного конкурсу, експерти «Дня» ще раз підтвердили закон природи: «Пива ніколи не буває забагато»! Особливо, якщо це вітчизняне пиво. Рідко який пасажир з тих теплоходів, катерів і яхт, що пропливали повз нас серединою Дніпра, не заглядав заздрісно на верхню палубу, де відбувалася дегустація божественного напою. Більше того, по берегах річки збиралися гурти чоловіків, які махали нам услід хусточками і крадькома змахували мимовільну світлу сльозу... Однак досить лірики.

«День» уповноважений заявити, що переможцем конкурсу зі всіх видів (на швидкість, загальну кількість, визначення сорту із зав'язаними очима) визнано віце-президента «Клубу любителів пива «Дня» (а за сумісництвом — першого заступника головного редактора нашої газети) Володимир Панкеєва. Вельми прикметно, що переможець відмовився від усіх належних цінних призів,.. попросивши замість них ще одну пляшечку пива. Після прогулянки члени нашого «Клубу любителів пива» дійшли найважливішого наукового висновку: «Українське пиво однаково добре споживати не тільки на домашньому дивані, в лісі, у підворітті, на стадіоні, в ресторані, на лавочці — але й на теплоході!» До уваги фірм-спонсорів: найближчим часом дослідження буде продовжено.

Рідко коли колектив досягав такого єднання. А досягши його, коли в повітрі носилися запахи річки, прибережних верб, упереміш з поцілунками і компліментами, виникла ідея здійснити десант і відвоювати для газети який-небудь приємний на вигляд острів. Чому це Елтону Джону можна, а нам ні! Однак через свою агресивність цей задум було відкинуто. З'явився, щоправда, інший: захопити штурвал і ні в якому разі не причалювати до берега, а жити на палубі (а також, зрозуміло, в ресторані та у двох барах) єдиною дружною сім'єю. Але і його відхилили з тієї ж причини. Ми — мирні люди. Тому рівно о п'ятій вечора наш чудовий теплоходик змусили розпрощатися з такою дотепною і життєрадісною командою, як команда «Дня». Він навіть сумовито прогудів! Не засмучуйся, милий, ми ще зустрінемося на чотирьохріччі!

Костянтин РИЛЬОВ, Дмитро СКРЯБІН,
фото Володимира РАСНЕРА, Андрiя ГУДЗЕНКА, «День»

Ми дякуємо нашим діловим партнерам, які надали призи для переможців конкурсів «Дня» і зробили святкування дня народження «Дня» таким, що запам'ятається як гостям, так і співробітникам газети:

представництво КОДАК-УКРАЇНА (професійні комплекти фотообладнання для призерів фотоконкурсу),

турфірму «АРТЕКС» (1-ша премія конкурсу «Експерт «Дня» — тур по містах Європи),

турфірму «КРОНА» (2-га премія конкурсу «Експерт «Дня» — відпочинок у Криму),

підприємство «ЗАКАРПАТТУРИСТ» (3-тя премія цього ж конкурсу — зимовий відпочинок у Карпатах),

а також АТ «ОБОЛОНЬ», АТ «КИЇВСЬКИЙ ПИВЗАВОД №1», ВАТ «ПИВЗАВОД «РОГАНЬ», ТОВ «ЯНТАР ПЛЮС», групу компаній «МЕЗОКРЕД».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати