Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Екстремальні опади в Джакарті

Цього тижня індонезійська столиця може знову потерпати від стихії
23 лютого, 18:27

Цього тижня індонезійська столиця Джакарта може і далі страждати від повені та зсувів, оскільки метеорологічне відомство прогнозує, що протягом наступних кількох днів містом пройдуть дощі від помірної до сильної інтенсивності, повідомляє www.channelnewsasia.com.

У суботу, 20 лютого, вранці кілька районів у Джакарті та сусідніх містах Тангеранг та Бекасі були затоплені водою глибиною до 2 метрів. Цього дня в Джакарті було зафіксовано від 154 мм до 226 мм дощу протягом 24 годин. Опади понад 150 мм на добу вважаються екстремальними.

За даними Національного агентства з пом’якшення наслідків стихійних лих, дощі спричинили вихід з берегів кількох річок та потік води у багатолюдні житлові комплекси вздовж їхніх берегів.

Загинуло щонайменше п’ять людей, четверо з них — діти, яких сильні річкові течії захопили в окремих місцях Південної та Західної Джакарти. Іншим був 67-річний чоловік, який потрапив у пастку у своєму будинку в Південній Джакарті, коли вода продовжувала прибувати.

Дощі також пошкодили дренажну систему Джакарти, через що кілька основних вулиць та платних доріг були занурені у воду глибиною до 70 см, що зробило їх недоступними. Повені також торкнулися районів, які не вважаються схильними до таких явищ.

Водночас станом на ранок понеділка більшість постраждалих уже повернулися до своїх домівок, щоб прибрати бруд та мул зі свого майна. Губернатор Джакарти Аніс Басведан заявив: «Кількість постраждалих районів становила 200 із загальної кількості 30 070 районів (у Джакарті). Отже, постраждали 0,6% (площі Джакарти). Кількість постраждалих становила 329 сімей із загальної кількості 2,4 мільйона сімей, які проживають у Джакарті. Станом на 3 ранку понеділка вранці, я можу підтвердити, що (вода) на 100 відсотків відступила. Вся господарська та державна адміністративна діяльність нормалізувалась». «Уряд залишатиметься пильним, оскільки існує ймовірність більш екстремальних опадів, ніж ті, що випали в суботу та неділю», — уточнив він.

Водночас Індонезію сколихнула інша стихія — землетрус магнітудою 5,7 стався 22 лютого орієнтовно о 21.22 за київським часом. Епіцентр залягав в 153 км на північний захід від міста Горонтало.

На фото: Волонтери евакуюють літніх жінок на надувному човні в районі, постраждалому від повені, після сильних дощів у Джакарті, Індонезія.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати