Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Круїз у стилі ретро

У Києві з’явилися денді на... велосипедах
18 квітня, 00:00
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Напередодні Великодня велосипедисти, одягнені в ретро-вбрання за зразками лондонської моди, змагалися за звання найстильнішого їздця.

Півтори сотні українців із різних областей, любителів активного відпочинку, проїхались вулицями нашої столиці в класичному англійському одязі минулих століть. Причому учасники круїзу пересувались лише на старовинних велосипедах (це було обов’язковою умовою конкурсу). Як розповіли «Дню» організатори акції (клуб «Прайд Кастомс»), одяг і велосипеди більшість учасників із різних регіонів країни шили і робили самі або брали напрокат. Сьогодні в Києві розгулятись велосипедистам практично ніде (є лише 20 кілометрів велодоріжок, але столичні чиновники обіцяють, що до кінця року в Києві з’явиться 160 кілометрів велосипедних доріг).

Київський велокруїз у стилі ретро — аналог всесвітньо відомого твідового пробігу (Tweed Run), який уперше відбувся в Лондоні 2009 року, повідомили організатори заходу. Українські велолюбителі здійснили подорож у кращих традиціях цього шоу. Учасники пробігу зібрались біля входу до Музею історії Великої Вітчизняної війни, а потім велосипедисти, одягнені у твідові костюми і пальто, проїхались центральними вулицями Києва. У програмі круїзу було колективне чаювання (традиційний «five o’clock»), конкурс на найелегантніші чоловічі й жіночі костюми і на найстильніший велосипед. За словами організаторів, усі учасники повинні були витримувати строгий дрес-код. Дозволялись твідові пальто і костюми, високі гольфи, «метелики», краватки, велосипедні кепі й обов’язкова умова — ретровелосипед.

До речі, організатори велокруїзу не вперше влаштовують подібні заходи (2007 р. вони дебютували і відтоді проводять свої акції щороку). Їхня головна мета — залучити якомога більше учасників і довести, що котитись на велосипеді можна містом у звичайному одязі, а не лише спортивному, отримуючи величезне задоволення. А якщо застосувати фантазію, то можна створити оригінальний костюм власноруч, а відмивши, змастивши і перефарбувавши (привівши у порядок) заіржавілий мотлох, що зберігається на антресолях або в сараї, можна дати друге життя дідовому або бабусиному велосипеду. Кататись на такому ретровелоконі — справжнє задоволення! Киянка Дарина Пасічник стала володарем титулу «найелегантнішої учасниці». Члени журі відзначили її гармонійне вбрання з капелюшком із довгим пером. Найстильнішим серед чоловіків судді назвали Ігоря Колюха (Київ), а найкращим ретровелосипедом став «сталевий кінь» на двох — погодьтесь, подорожувати парою веселіше і приємніше, ніж одному.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати