Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Неймовірна Еліна Світоліна

Найкраща українська тенісистка офіційно стала «третьою ракеткою» світу, встановивши особистий і національний рекорди
11 вересня, 18:26
ФОТО REUTERS

Українська тенісистка Еліна Світоліна, за підсумками Відкритого чемпіонату США (US Open), піднялася на одну сходинку в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) і займає третє місце у світовій класифікації. Про це в понеділок, 11 вересня, повідомив офіційний сайт організації.

Таким чином, тенісистка Світоліна встановила новий особистий і національний рекорди. Раніше жодному представникові та жодній представниці українського тенісу не вдавалося зайняти таку високу позицію в рейтингах. Загалом, як уже писав «День», цей сезон виявився найуспішнішим у кар’єрі 22-річної Еліни Світоліної. Так, цього року вона виграла п’ять титулів WTA, ставши чемпіонкою трьох турнірів Premier 5 (Дубай, Рим, Торонто), а також двох WTA International (Тайбей, Стамбул). На турнірах Великого шолома українка вперше зіграла в четвертому колі Вімблдона й узяла участь у відкритті чемпіонату США, а також записала у свій актив другий чвертьфінал на Ролан Гаррос. Також Еліна Світоліна стала першою в історії тенісисткою, якій вдалося виграти три турніри Premier 5 за один сезон. Світоліна залишається однією з основних претенденток на путівку на підсумковий турнір в Сінгапурі, де зіграє вісімка кращих тенісисток року.

Ще одна приємна новина зі світу українського великого тенісу — це перемога 15-річної тенісистки Марти Костюк. Разом із 16-річною сербкою Ольгою Данилович українська тенісистка перемогла на юніорському турнірі відкритого чемпіонату США (US Open) у парному розряді. Українка і сербка перемогли хорватсько-китайську пару — Леа Бошкович і Ван Сіюй у двох сетах. Перший сет Костюк та Данилович виграли за рахунок трьох успішних геймів на прийомі, а в другій партії відігралися з рахунку 2:5 і дотиснули суперниць на продовженні. Марта Костюк вдруге в кар’єрі виграла турнір серії Великого шолома. На початку року 15-річна киянка здобула сенсаційну перемогу в одиночному розряді Australian Open.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати