Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Полуниця з вершками для українських гурманів

03 липня, 00:00

У цьому році неофіційна першість світу на травяних кортах пройде у 115(!) раз, і вперше українські глядачі мають нагоду спостерігати за змаганнями від початку до кінця. Таку можливість надав їм Перший Національний телеканал за допомогою агентства «Paparazzi — Media». Слід відзначити, що Дирекції спортивних програм УТ — 1 вдається переборювати хронічний бюджетний «голод» і, за допомогою ділових партнерів, все ж забезпечувати вболівальникам якісне спортивне «меню». Як повідомив кореспонденту «Дня» заступник директора спортивних програм НТКУ Валерій Костінов, кожного дня в ефірі Першого каналу відбувається дві трансляції з кортів Уімблдону — о 22.00 і 00.30. Вирішальні матчі — півфінальні й фінальні, які пройдуть 7 і 8 липня, планується транслювати в прямому ефірі.

Як і передбачав у ході прес-конференції, присвяченої старту уїмблдонського телепроекту президент тенісної федерації України Герман Беньямінов, амбіції українських учасників цьогорічних змагань виявились дещо обмеженими. Андрій Медведєв, про гучні перемоги якого вже стали потроху забувати, вже у першому колі поступився англійцю Джеймі Дельгадо — тенісистом не надто відомим, але він вдало грає на траві. Втім, його турнірний шлях невдовзі також був перерваний явним фаворитом цьогорічного Уїмблдону — Андре Агассі. Тетяна Перебийніс в одиночному розряді поступилася у другому раунді кваліфікації американці Морін Дрейк, а в парному розряді, разом із чешкою Євою Мартінцовою програла у першому колі основної сітки американо-голландській парі Арендт—Віс. На цьому ж етапі змагань вибула пара нашої Олени Татаркової та австралійки Ніколь Пратт, яким не вдалося переграти голландську пару Боогерт—Ореманс.

Блискуче розпочали турнір російські тенісисти. Причому, якщо чоловіків — Євгена Кафельникова та Марата Сафіна — з певними застереженнями, відносили до претендентів на високий результат ще до початку змагань, то від жінок, очікували скромніших результатів.Однак Олена Ліховцева, Тетяна Панова, Олена Дементьєва і Ліна Красноруцька впевнено долали раунд за раундом. І лише в третьому колі перші троє, наразившись волею жеребу на фаворитів, встояти не змогли, поступившись відповідно Венус Уільямс, Дженніфер Капріаті та Анке Хубер.Третій поєдинок став фатальним і для Євгена Кафельникова. Він (і це, можливо, найбільша сенсація турніру) програв не надто відомому аргентинцю Гільєрмо Канасу. Одне слово, з кожним днем боротьба стає все гострішою і непередбачуванішою. Враховуючи, що решта фаворитів — Андре Агассі, Піт Сампрас, Грег Руседський, Марат Сафін — продовжують гонку за перемогою, слід очікувати ще напруженіших та цікавіших матчів. Адже здобути перемогу на Уїмблдоні — значить не просто поповнити багаж рейтингових очок та банківський рахунок (хоча призовий фонд турніру — 8 млн.497 тис. 360 англійських фунтів). За влучним висловом одного з фахівців —пере м ога на Уїмблдоні — «це перепустка в історію тенісу».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати