Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські замки на берегах Темзи

Сьогодні в Лондоні відкривається персональна виставка львівського художника Ореста Манюка
15 жовтня, 10:10
ВЕСНА В ЛУЦЬКУ

Це уже 115-та виставка у творчій біографії митця. До Лондона львівський художник поїхав на запрошення Союзу українців Великобританії і повіз на суд тамтешнього глядача 38 нових робіт, об’єднаних назвою «Поезія живопису».

ЛЬВІВ

Львів, Карпати, замки України та Європи — це найулюбленіша тематика Ореста Манюка, тож і цього разу відвідувачі виставки милуватимуться краєвидами міста Лева, чудовими пейзажами Українських Карпат, Луцьким, Свірзьким і Підгорецьким замками, водограєм у Яремчі і тихою бухтою Балаклави, а десь поміж тим, ніби крадькома, виринають з-за рогу хати «Мальви після дощу»…

ЛОНДОН

Художник у багатьох випадках працює на емоціях, останнім часом дуже плідно, активно відвідує пленери у Хотині, Кам’янці-Подільському, в Криму, в Чехії, Словаччині, а його роботи можна побачити у 38 країнах: в Туреччині, Грузії, Росії, Білорусі, Словаччині, Німеччині, США й багатьох інших.

ПIДГIРЦI. ОСТАННIЙ СНIГ

«Художникові потрібне спілкування з глядачем, — каже Орест Манюк. — Після виставки він стає іншим. Цікаво глянути на себе чужими очима у Європі, співставити себе з європейцям, представити їм у такий спосіб Україну. Для мене це також нагода відвідати європейські музеї. Коли я минулого разу був у Лондоні, то уважно оглядав картини Клода Моне, потім ходив містом, знаходив місця й звіряв їх із картинами. Це був для мене цікавий досвід спілкування з цим містом, із його архітектурою і з цим художником. Потім усе побачене виливається у картинах».

СВIРЖ. ЗАМОК

Виставка Ореста Манюка експонуватиметься в Лондоні до 24 жовтня, а потім вона ще на певний час «зупиниться» в Парижі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати