Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Йога – як зброя

Єгиптянки долучилися до заходів проти насильства щодо жінок
09 листопада, 18:17

Перед історичними пірамідами в місті Гіза пройшов День йоги. Однак гімнастика на свіжому повітрі — не єдина мета заходу. Жінки вирішили в такий спосіб висловити своє невдоволення проблемою насильства. Так, за даними фонду Thomson Reuters, у 2017 році Каїр було визнано найнебезпечнішим мегаполісом для жінок, а 99% жінок в Єгипті, опитаних ООН у 2013 році, повідомляли про сексуальні домагання.

Нині ситуація непроста, але влада Єгипту на проблему реагує. Цієї осені парламент Єгипту схвалив новий закон про гарантування анонімності жінок, які заявляють про зґвалтування чи сексуальні домагання. Таким чином у країні хочуть заохотити жінок та дівчат повідомляти про випадки сексуального насильства. Поштовхом для прийняття закону стала подібна акція, яку провели жінки до Дня йоги, — сотні жінок у рамках кампанії #MeToo почали відкрито розповідати в соціальних мережах про те, що їм довелося пережити.

Єгипетські правозахисниці вже багато років закликають до реформ законодавства для боротьби з сексуальним і гендерним насильством, включно з забезпеченням конфіденційності та безпеки постраждалих свідків, щоб спонукати їх повідомляти про сексуальне насильство.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати