Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подарують усім чиновникам

Перевиданий у Кіровограді трактат Євгена Маланюка «Малоросійство»
15 травня, 11:19

Передмову до брошури, що вийшла у видавництві «Український пріоритет», підготував доктор філологічних наук професор Григорій Клочек. За його словами, кожен українець зобов’язаний прочитати цю працю публіциста й письменника Євгена Маланюка, який, до речі, родом із Кіровоградщини, щоб зрозуміти, в чому полягає наше національне малоросійство. Його заклик підтримав і видавець Володимир Шовкошитний, який пообіцяв, що подарує книжку всім чиновникам, зокрема Петрові Порошенку та Арсенію Яценюку — тільки так, на думку літераторів, можна буде позбавитися хронічної української хвороби — малоросійства, на яку, на жаль, слабує велика кількість сучасних чиновників.

«Де шукати відповіді, чому не рухаються реформи в нашій державі? Чому державні мужі не можуть нарешті почати зміни? Я відповіді на ці запитання знайшов у Євгена Маланюка. Малоросійство — це хвороба, що знищує інтелект і національний інстинкт. Ось вам приклад — Кіровоград. Ми живемо в малоросійському болоті, котрий рік поспіль не можемо перейменувати місто. Це від малоросійства... Цю книжку треба ретельно вивчати, адже вона містить відповіді на всі запитання», — упевнений Григорій Клочек.

Наклад брошури Євгена Маланюка «Малоросійство» склав десять тисяч примірників. Відучора брошура з’явилася в кіровоградських книгарнях.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати