Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про Україну в мультфільмах

Стартував другий сезон проекту «Книга-мандрівка. Україна»
30 серпня, 12:31

«Якого українського письменника читав Наполеон, а якого першим номінували на Нобелівську премію? Як полтавець допоміг NASA висадитися на Місяць, а одесит врятував людство, здолавши холеру? Ким був перший український блогер з ХІІ століття і куди їздили українські далекобійники до автомобільного періоду? Вам буде чим пишатися!», — запевняють автори мультсеріалу «Книга-мандрівка. Україна» на своїй  фейсбук-сторінці. Нещодавно стало відомо подробиці нового сезону мультфільмів. Головна приємна новина — серій цього разу буде вп’ятеро більше: не п’ять, а двадцять п’ять.

Розпочати автори (креативне агентство Green Penguin Media за підтримки Українського культурного фонду та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)) вирішили з історії борщу. А 27-го серпня у день народження Івана Франка опублікували серію, присвячену саме йому. З мультфільму можна дізнатися, для чого мати видатного письменника називала його в дитинстві Мироном, про номінацію його на Нобелівську премію та понад 6000 творів за 60 років життя.

Нагадаємо, що попередні мультфільми мають субтитри англійською, німецькою та японською мовами. Сподіваємося, що й цей сезон відкриє по-новому Україну не лише українцям, а й світові.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати