Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Трансформація світогляду

Побачила світ книжка професорки Єльського університету Марсі Шор, присвячена Революції Гідності
01 березня, 16:41

Згадуючи Героїв Небесної Сотні, ми бережемо пам’ять про їхній подвиг в Україні. Книжка Марсі Шор «Українська ніч. Інтимна історія революції», яка нещодавно стала доступною для англомовних читачів, — внесок у збереження пам’яті про українські події і для міжнародної спільноти.

Як зазначено на сайті видавництва: «Марсі Шор зображує історію Української Революції в постатях. Створена на основі справжніх історій активістів та солдатів, батьків та дітей, книжка Шор поєднує в собі оповідь про напружений вибір з роздумами історика про те, що ж означає революція... У такий спосіб вона дає урок про людську солідарність у світі, де межа між дійсністю та фікцією дедалі більше нівелюється».

У своїх інтерв’ю авторка не раз відзначала, що Революція Гідності була чимось значно більшим, аніж зміна уряду; це трансформація українського світогляду. Завдяки книжці Марсі Шор така трансформація тепер може охопити й ширше коло осіб, яких український приклад надихне поглянути інакше на звичні, а тому часом недооцінені ними ліберальні цінності.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати