Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Закохатися в українську літературу»

Зимовий випуск американського журналу присвячено нашій літературі
26 січня, 13:45

Поки Український інститут перебуває у процесі створення, культурна дипломатія триває завдяки особистим ініціативам. Кейтлін Ґарсіа, редакторка літературного видання Apofenie, готує випуск із творами сучасних українських письменників.

«Я надихнулася на створення такого журналу після першої поїздки в Україну. Коли була волонтером у Чернівцях, познайомилася з Христиною Венгринюк, ми говорили про літературу. Також вона познайомила мене з іншими чернівецькими письменниками — Максимом Дупешком та Андрієм Тужиковим... Дякуючи їм, я змогла доторкнутися до робіт багатьох українських письменників і, в результаті, вирішила зробити так, щоб їхні тексти були доступні англомовній аудиторії. Досвід спілкування з українцями, як в Україні, так і в Нью-Йорку, був дивовижний. Тому хотіла би, щоб американці, так само, як і я, закохалися в українську культуру», — розповіла в інтерв’ю для ТРК «Буковина» Кейтлін Ґарсіа. Окрім згаданих авторів, у новому випуску журналу також будуть твори Сергія Жадана, Андрія Любки, Любові Якимчук, Тані Малярчук, Катерини Бабкіної та інших.

Журнал Apofenie було засновано 2017 року. Його мета — давати слово тим, хто не був почутий, щоб покращити розуміння їхнього духовного та матеріального життя. Тому тема зимового випуску не випадкова. На думку редакції журналу Apofenie, багатьом людям у всьому світі цікаво дізнатися про Україну, але через мовний бар’єр вони не можуть задовольнити свій інтерес.

Тож така ініціатива — один з кроків до наповнення інформаційного простору правдивою і позитивною інформацією про Україну. Зимовий випуск Apofenie має побачити світ уже в лютому. Друкована версія (випуск якої можна підтримати на GoFundMe) очікується на початку весни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати