Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Заміна п'єти буквою «z»

19 квітня, 16:23

На території нинішньої ПАР двісті років тому була країна Косаленд, населена племенами коса та кафрів. Одного разу ці люди повірили «благій звістці», що незабаром для них настане новий світ, мертві повстануть із могил і все буде чудово, як у раю. Для здійснення пророцтва залишалося тільки виконати вказівку згори – забити всю худобу і рік нічого не робити. Народу такий варіант щастя сподобався, вони дотримувалися всіх рекомендацій небес. І справді, всі пішли туди. Косаленд зник.

Зараз давній південноафриканський експеримент повторюють росіяни, вирізуючи економіку, як коса худобу. Як головний двигун фанатичної впевненості здобуття благодаті за допомогою різанини виступає московська церква Кирила. Про нього зараз пишуть світові ЗМІ приблизно так, як писали за часів Жюля Верна про монстрів глибин океанів. Справа в тому, що патріарх ФСБ написав надновий заповіт для росіян, замінив хрест символом нинішньої віри - літерою Z, і прийняв обітницю військкому, закликаючи парафіян до служби в армію.

Від такої реформації церкву трясе і вона колеться на частини, але патріарша вертикаль поки що встигає звільняти і позбавляти сану миролюбних священиків, заохочуючи войовничих. А таких достатньо. По путінському етикету нижні чини повинні перевищувати у лихослів'ї верхніх. Якщо в кафедральних соборах просто прославляють священну війну, то в парафіяльних церквах завивають і бризкають слиною на все, що сталося після 13 століття. Не здивуюсь, якщо для параду 9 травня сформують «коробку» спецопераційних попів. Ті вже вдарять стройовим кроком по лобному місцю країни, видаючи животи за бронежилети. Світ здригнеться на радість Кремлю.

А поки що здригається закордонна РПЦ, не знаючи куди подітися. Чи то відсидітися в парижах, допомагаючи макронам волати до розуму божевільних, чи бігти в Константинополь за нідерландським прикладом, чи служити камертоном війни, як роблять в Україні, не згадуючи про Кирила, коли ЗСУ наступають, і згадуючи про нього, коли відступають.

Так, якби не був Кирило махровим мілітаристом, було б простіше служити абстрактним метафізичним інстанціям. Але Z-патріарх сам напросився на анафему, адже Лев Толстой у порівнянні з ним – апостол. Отже, згадуючи Кирила, як не крути, стаєш духовним резидентом агресора. І що з цим робити, панове? Знову продавати Христа прокуратору-митрополиту, чи все ж таки прислухатися до поради Вчителя? «Всяке царство, що розділилося саме в собі, спорожніє; і всяке місто чи дім, що розділився сам у собі, не встоїть». (Від Матвія гл.12, вірш 25) Так не розділяйте ні церкву, ні народ наш!

Кирило благословляє Путіна. Путін нагороджує вбивць дітей та жінок Бучі. Кирило благословляє російських солдатів на війну в Україні. Російські солдати вбивають мирних людей на сході та півдні, руйнуючи міста, населені парафіянами церкви московського патріархату. Багато православних християн в самій Росії закликають до відлучення Кирила від церкви. Чому ж мовчать священики української церкви московського патріархату, на чиїх очах твориться диявольське зло, виганяється паства, гинуть діти та тонуть у крові всі заповіді Христа? Ви служите цьому? Ієрархії, яка не дозволяє піднести голос до благання небес про порятунок від Кирила? Чи просто чекаєте, коли замість вигнаних та вбитих прийдуть інші парафіяни, для яких бог і диявол об'єдналися у символі «Z»? Тоді мовчання зрозуміле.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати