Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Радослав Сікорський і Анналена Бербок прокоментували ймовірність передачі Україні ракет Taurus

02 травня, 14:53
Україна потребує посилення системи ППО для реагування на обстріли з боку РФ, і передача Сполученими Штатами Україні ракет далекого радіусу дії ATACMS може спонукати інші країни, зокрема Німеччину, до передачі Києву подібних видів зброї, повідомляє Укрінформ.

Про це заявили глави МЗС Польщі і Німеччини Радослав Сікорський і Анналена Бербок під час спільної пресконференції у польських Слубицях на кордоні з Німеччиною, коментуючи можливість передання Берліном Україні ракет Taurus, передає Укрінформ із посиланням на Wnp.pl.

“Я сподіваюся, що рішення Штатів відправити українцям знамениті ракети ATACMS стане натхненням для інших”, - зазначив з цього приводу Сікорський.

Своєю чергою Бербок підкреслила, що важливо й надалі підтримувати Україну.

“Тому я можу тільки приєднатися (до слів Сікорського – ред.)”, - зазначила Бербок.

За її словами, під час відвідання України, зокрема побувавши в Одесі, вона пересвідчилася у важливості для країни ППО, зокрема систем Patriot.

“Тому, зокрема, нещодавно ми з міністром оборони виступили з новою ініціативою, щоб докласти більше зусиль у світі та Європі щодо протиповітряної оборони (України – ред.) ”,- заявила Бербок.

Вона додала, що у питанні передання ракет Taurus в Німеччині триває дискусія, а уряд намагається виробити спільне рішення.

У контексті 20-річчя вступу Польщі до ЄС Cікорський зазначив, що це було дуже хорошим рішенням, а надії Варшави, пов’язані з членством у Спільноті, “справдилися навіть більше, ніж очікувалося”.

У контексті розширення ЄС обидва міністри наголосили, що ЄС має стати сильним і робити акцент не лише на економіці, а й безпеці.

“ЄС має бути реформований, щоб стати сильнішим у політиці безпеки, говорити єдиним голосом і водночас приймати ті країни, які також хочуть стати частиною цього союзу свободи та безпеки”,- наголосила глава МЗС ФРН.

Як повідомлялося, 24 квітня Вашингтон підтвердив поставку в Україну ракет ATACMS із радіусом дії до 300 кілометрів.

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що не змінюватиме рішення не постачати Україні ракети Taurus.

Київ звернувся до Берліна з проханням надати цю систему озброєнь у травні минулого року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати