Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівський архів оприлюднив оцифровані документи особового фонду – «Івасюк Володимир Михайлович - український композитор»

04 березня, 17:23
Фото loda.gov.ua

Оприлюднення документів приурочили до 75-річчя від дня народження Володимира Івасюка.

Державний архів Львівської області відсканував і завантажив на сайт у відкритий доступ документи легендарного композитора та поета, одного із основоположників української естрадної музики ХХ століття – Володимира Івасюка, повідомляє Львівська ОВА.

Особовий фонд Р-3220 – «Івасюк Володимир Михайлович - український композитор» налічує 91 справу. Це збірники вокальних творів, автографи музичних творів, оркестровки пісень, нотатки, чернетки, записні книжки, зошити з дитячими малюнками та листування.

Ознайомитися із описом та документами фонду Р-3220 «Івасюк Володимир Михайлович - український композитор» можна на е-ресурсі ДАЛО за посиланням: https://e.archivelviv.gov.ua/inventories/5971

Також ДАЛО представив онлайн-виставку «75 років від дня народження Володимира Івасюка» – Івасюк В..wmv

«Володимир Івасюк належить до тих яскравих особистостей, діяльність яких не вимірюється і не обмежується їхнім життям чи смертю. Його пісні популярні і сьогодні, вони пройшли перевірку часом та стали класикою української естради, їх переспівують сучасні виконавці», - зазначила директорка Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс.

За словами Ірини Мартенс, масив документів, що зберігається в ДАЛО яскраво висвітлює різноманітні сфери з життя та творчості Володимира Івасюка. З метою збереження пам’яті та полегшення доступу до архівних документів, працівники архіву провели науко-технічне опрацювання архівного фонду українського музичного генія та надали доступ до документів для широкого загалу поціновувачів. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати