Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Повітряних силах розповіли, чи зможуть працювати у тандемі зі старою українською авіацією винищувачі F-16

05 травня, 14:37

Разом зі старішими моделями української авіації, такими як Су-27 та МіГ-29, американські багатофункціональні винищувачі F-16 зможуть виконувати маневри, оскільки спільні навчання вже відбувалися раніше.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Як повідомив офіцер, використання цих літаків у спільних маневрах не викличе жодних труднощів.

"Абсолютно зможуть. Раніше вже були навчання, і в 2000-х роках, коли вже прилітали в Україну F-16 і під час міжнародних навчань виконували сильні маневри разом з Су-27, МіГами-29 і досить успішно це поєднувалось, досить ефективно", наголосив Євлаш.

Як зауважив речник, зрозуміло, що було б найкраще якнайшвидше здійснити повну заміну всього українського авіаційного парку, перейшовши від радянських моделей до сучасних. Це спростило б процес обслуговування та зробило б застосування ефективнішим.

"Але наразі будемо виходити вже безпосередньо з того, що є. Ми, наприклад, досить ефективно використовуємо радянські комплекси ППО разом з новітніми засобами і не тільки", – додав Євлаш.

Як раніше повідомляв речник, після прибуття винищувачів F-16 в Україну бойові вильоти не розпочнуться миттєво. Крім того, нині ще проводиться підготовка відповідної інфраструктури для прийняття цих винищувачів.

Також він додав, що в Україні винищувачі F-16, передані партнерами, можуть з'явитися "після Великодня". Звісно, це неокреслений термін: поки що, зважаючи на заяви союзників, передбачають, що літаки надійдуть на озброєння протягом 2024 року.

До того ж Україна вже має низку напрацювань щодо того, як безпечно розмістити F-16 на своїй території. Мова йде про підземні сховища, бункери, на які потрібні колосальні суми.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати