Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Красногорівці залишаються близько тисячі людей

09 травня, 09:42
Фото: ГУНП Донеччини

Прифронтова Красногорівка Мар’їнської громади перебуває під постійними російськими обстрілами. Евакуаційним екіпажам дедалі важче вивозити місцевих, а з деяких районів міста наразі це зробити неможливо. Станом на 8 травня 2024 року в населеному пункті залишається близько тисячі людей, повідомляє Вільне радіо.

Про ситуацію в місті, евакуацію та гуманітарну допомогу Вільному радіо розповів речник ГУНП Донеччини Павло Дяченко. 

Евакуаційні екіпажі “Білого янгола” намагаються вивозити людей з прифронтової Красногорівки майже щодня, запевнив речник. 

“Був такий період, декілька тижнів тому, коли по 10-15, навіть 20 людей виїздили за день. Тобто, поліціянти проводили навіть декілька етапів з евакуації людей”, — розповів Павло Дяченко. 

Він додав, що кількість людей, які виявляють бажання евакуюватися залежить від низки факторів, зокрема інтенсивності російських обстрілів.

“Люди виїжджають, коли частішають обстріли, коли бачать як родич чи сусід отримав поранення. Або, на жаль, є такі трагічні випадки, коли цивільні гинуть від обстрілів — в такі періоди кількість охочих (виїхати, — ред.) збільшується”, — зазначив Дяченко. 

Наразі на лінії фронту працюють не тільки “Білі янголи”, а й співробітники ДСНС, які також займаються евакуацією мирного населення. 

Точну кількість людей, які залишаються в Красногорівці наразі встановити важко, оскільки більшість з них, через постійну загрозу обстрілів окупантів, мешкають у підвалах. Речник покликався на статистику, яку правоохоронці отримали через списки гуманітарної допомоги — близько тисячі людей. 

Зазначимо, що очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін розповідав, що станом на 24 квітня 2024 у Красногорівці залишалися 1260 цивільних

Дяченко також нагадав, що комунікації в місті відсутні. Мешканці не мають доступу до електрики, води та газу. Інфраструктура населеного пункту понівечена.

Окупанти атакують Красногорівку переважно з артилерії та обстрілюють мінометами. Їхні позиції, каже речник поліції, на деяких напрямках знаходяться дуже близько. 

“Був період, коли били керованими авіаційними бомбами”, — додав Павло Дяченко.

Тих, хто досі залишається в місті намагаються забезпечити гуманітарною допомогою. Втім, за словами Дяченка, гуманітарна складова наразі дуже важка. Він запевнив, що жителі Красногорівки мають запаси їжі з попередніх гумвантажів. 

Евакуація з прифронтових районів Донеччини триває. Екіпажі “Білий янгол” працюють безоплатно за цими номерами:

  • +38 (066) 56-10-102 (Мар’їнський напрямок);
  • +38 (066) 56-15-102 (Бахмутський напрямок);
  • +38 (066) 56-11-102 (Великоновосілківський напрямок);
  • +38 (066) 56-16-102 (Лиманський напрямок).
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати