Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відключення електроенергії не планується, незважаючи на руйнування Трипільської ТЕС внаслідок російської атаки

11 квітня, 15:17

Через зруйнування Трипільської ТЕС внаслідок атаки рф не плануються відключення світла. Про це журналісту УНН  повідомили в пресслужбі "Укренерго". 

На запитання, чи плануються відключення електроенергії через зруйнування Трипільської ТЕС, в "Укренерго" відповіли: "Ні, не планується".

В "Укренерго" зазначили, що наразі немає дефіциту електроенергії в українській енергосистемі.

"Зараз дефіциту в системі немає, а навпаки є профіцит. Це означає, що в системі є надлишок. Працюють сонячні електростанції на повну потужність, окрім всіх інших видів електростанцій, які є в нашій енергосистемі. Але у вечірні години доби, тобто коли споживання максимально високе – це зокрема з 19:00 по 22:00 у нас прогнозується незначний дефіцит в енергосистемі, але ми не плануємо жодних відключень", - розповіли в "Укренерго".

В "Укренерго" зазначили, що знайдуть ресурси, щоб збалансувати енергосистему у вечірні години доби.

Проте в компанії закликали споживачів з 19:00 по 22:00 дотримуватися ощадливого режиму споживання.

"Звісно нам дуже допоможе якщо споживачі будуть дотримуватися ощадливого режиму споживання, не вмикати всі потужні прилади в ці години доби одночасно, максимально вимикати світло там, де це можна, переносити прання на нічні години, тому що енергосистема яка відновлюється після атаки, енергооб'єкти, які відновлюються після атак дуже важливо не перевантажувати, щоб енергетики могли швидше провести відновлювальна та ремонтні роботи", - пояснили в "Укренерго".

Доповнення

Зруйнована Трипільська ТЕС через ракетний удар рф.

Центренерго коментуючи знищення Трипільської ТЕС під час масованої ракетної атаки, назвали це "чорним днем в історії Центренерго".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати