Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Американський парамедик у Миколаєві навчає домедичній допомозі й плете маскувальні сітки

11 грудня, 15:19
Фото Олександра Гордієнка/Суспільне Миколаїв

Американський парамедик на псевдо Метью навчає миколаївців домедичній допомозі, а у вільний час плете маскувальні сітки для українських військових, розповідає видання Суспільне мовлення України. Аби приїхати з волонтерською місією в Україну, чоловік пів року виловлював крабів на Алясці, щоб заробити грошей.

Метью двадцять п’ять років. На батьківщині, в Сполучених Штатах Америки, чоловік працював консультантом в рятувальній службі, має декілька міжнародних сертифікатів парамедика, що дає йому право навчати цій справі інших. В Україні він менше місяця. Попри те, що чоловік має постійний прибуток від власної справи, перед виїздом з країни, вирішив знайти ще одну роботу.

Я провів пів року в човні на Алясці. Там дуже небезпечна робота, але дуже гарно платять. Тому я поїхав туди, щоб заробити добре грошей, щоб мати змогу приїжджати у різні країни і навчати людей”, — розповів Метью.

До візиту в Україну також працював в Іраку та Сирії.

“Я навчав людей, які йдуть на передову. Я навчав тактичній медицині, щоб вони могли вижити, і це моя робота. Тобто я працюю не тільки з цивільними, але й з військовими”, — розповів волонтер.

Метью співпрацює з благодійним фондом, члени якого збирають групи на навчання та організовують теоретично-практичні тренінги. На заняттях використовують міжнародний протокол, тобто алгоритм дій для надання домедичної допомоги, спрямований, в першу чергу, на збереження життя людини. Автомобільні аварії, нещасні випадки, обстріли — в усіх цих випадках знання та навички можуть зберегти життя, говорить Метью.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати