Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байден перериває вихідні і терміново повертається в Білий дім через події на Близькому Сході

13 квітня, 21:46
Фото newsroom.consilium.europa.eu

Президент США Джо Байден на тлі напруженості між Ізраїлем та Іраном терміново повертається до Вашингтона, щоб обговорити зі своєю командою радників з національної безпеки ситуацію на Близькому Сході. Раніше планувалося, що президент США проведе вихідні у штаті Делавер.

Про це повідомили в Білому домі, інформує Суспільне з посиланням на The Guardian.

Повідомляється, що Білий дім оголосив рано-вранці в суботу, що Джо Байден повертається до Вашингтона з іншого міста, "щоб проконсультуватися зі своєю командою національної безпеки щодо подій на Близькому Сході" на тлі загострення напруженості між Ізраїлем та Іраном.

Президент США мав провести вихідні в штаті Делавер у своїй пляжній резиденції, але в суботу терміново вирушив до Білого дому.

Це сталося після того, як Байден заявив у п'ятницю, що "рано чи пізно" очікує нападу Ірану на Ізраїль , і звернувся до Тегерана з останнім закликом “не робити цього".

Раніше речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі попередив, що загроза іранського нападу на Ізраїль залишається реальною, незважаючи на зусилля Вашингтона, спрямовані на стримування серйозної ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Як відзначає видання, у суботу іранський воєнізований Корпус вартових ісламської революції в Ормузькій протоці, за 50 морських миль від узбережжя Об'єднаних Арабських Еміратів, захопив контейнеровоз, пов'язаний з Ізраїлем.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати