Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генштаб Естонії: Російські війська в Україні використовують «амебну» тактику

15 квітня, 14:52
Фото: Priit Mürk/ERR

Російські військові в Україні використовують так звану тактику амеби. Оскільки вони не мають можливостей для глибокого прориву, то експериментують із невеликими групами всюди та сподіваються, що десь з'явиться шанс.

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник Генерального штабу Сил оборони Естонії генерал-майор Ено Миц, повідомляє ERR.

Він зазначив, що останнім часом війська РФ посилили атаки на Харків, а московські пропагандистські канали закликають стерти місто з мапи світу.

На думку Мица, це диво, що місто все ще стоїть, оскільки воно розташоване неподалік від місця, де йде війна. Генерал назвав ці атаки спробою РФ розширити лінію фронту та змусити Україну розтягнути оборону.

«Росіяни використовують те, що ми можемо охарактеризувати як тактику амеби. Свідомо чи ні, але їм бракує сил для значного прориву, внаслідок чого вони перевіряють лінії оборони скрізь, нехтуючи життями своїх військових та своєю технікою, сподіваючись, що зможуть отримати можливість. Це їхній спосіб дії не лише на полі бою, а й у всьому світі», - зазначив Миц.

Він додав, що російський режим також дивиться на Естонію та інші країни Балтії, чекаючи нагоди, щоб щось сколихнути. «Так само сталося в Африці, де РФ пробивалася ліктями, розпустила свої вусики, а європейські країни та коаліції врешті-решт вийшли, були витіснені, а росіяни все ще там», – додав генерал.

Миц сказав, що, хоча РФ може бомбити Харків, їй не вистачає сил, щоб захопити місто.

«Війська РФ можуть пробитися через саме місто одним махом, але щоб утримати його під контролем, буде потрібно значно більше військ. А це саме те, чого сьогодні не вистачає росіянам. Ми бачимо, що Москва, так би мовити, продукує більше військ - факт у тому, що сьогодні у неї більше військ в Україні, ніж два роки тому. Але, знову ж таки, рівень їхньої підготовки та рівень командування низький, на рівні групових рот. Останніми тижнями вони також спробували об'єднати ротні бронетанкові атаки, але це скоріше поодинокі випадки», – сказав генерал.

Як повідомлялося, російський наземний наступ на Харків у найближчому майбутньому малоймовірний, але зусилля РФ зі створення стратегічних резервів та перегрупування сил на полі бою можуть дозволити російським військам розпочати наступ на місто влітку.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати