Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Донеччині відновили роботу мобільні клініки “Лікарів без кордонів”

15 квітня, 16:58
Фото: Facebook / "Лікарі без корднонів"

Міжнародна організація “Лікарі без кордонів” вимушено призупинила свою діяльність в Донецькій області після російського обстрілу Покровська 5 квітня. Загарбники поцілили в будівлю, де розташовувався офіс організації. Нещодавно медики ухвалили рішення відновити роботу мобільних клінік, повідомляє Вільне радіо із посиланням на “Лікарів без кордонів”. 

“Після нещодавнього обстрілу Покровська російськими військами, внаслідок якого постраждали цивільні та був зруйнований наш офіс, ми тимчасово призупинили певну діяльність у регіоні”, — зазначили в повідомлені організації. 

Там додали, що не могли надавати лише певні види меддопомоги. Бригади швидкої та невідкладної допомоги працювали безперервно та впродовж останніх декількох днів перевезли 169 пацієнтів між лікарнями різних громад. 

Крім того, “Лікарі без кордонів” продовжують підтримувати медзаклади регіону.

“У відділеннях реанімації та інтенсивної терапії ми надаємо допомогу державним медичним закладам під час масованих обстрілів, коли надходить велика кількість поранених”, — розповіли в міжнародній організації. 

Також вони проводять тренінги для медичного персоналу, який працює поблизу лінії фронту, зокрема у лікарнях Костянтинівки та Краматорська. 

Для довідки:

“Лікарі без кордонів” —  міжнародна незалежна медична гуманітарна організація, що надає допомогу жертвам збройних конфліктів, епідемій, природних катастроф і людям, які не отримують медичної допомоги. 

Зокрема, на Донеччині команда надає медичну та психологічну допомогу через мобільні клініки, які обслуговують населені пункти, де доступ до медустанов ускладнений через бойові дії та нестачу працівників. Крім того, вони допомагають евакуювати поранених після російських обстрілів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати