Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із міністеркою закордонних справ Ісландії Тордіс Гильфадоттір

15 квітня, 21:17
Фото з фейсбук сторінки Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із міністеркою закордонних справ Ісландії Тордіс Гильфадоттір, де обговорили Формулу миру та інтеграцію України в Європейський Союз і НАТО. Про це Шмигаль написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Дорогою на Spring Meetings МВФ і Світового банку провів зустріч із Міністеркою закордонних справ Ісландії Тордіс Гильфадоттір. Подякував за допомогу у створенні Міжнародного реєстру збитків під час саміту Ради Європи в Рейк'явіку. Продовжуємо працювати над міжнародним фондом та комісією, аби спрямувати конфісковані російські активи на потреби України", - написав Прем’єр-міністр.

Крім того, сторони обговорили інтеграцію України в ЄС і НАТО. Шмигаль зазначив, що Україна цінує допомогу Ісландії в цьому напрямку.

"Також подякував за військову підтримку, зокрема долучення до чеської ініціативи із закупівлі артилерійських боєприпасів. Наголосив на важливості посилення ППО України, аби захистити людей та критичну інфраструктуру", - написав урядовець.

Читайте також: Ісландія приєднується до IT-коаліції та Коаліції з розмінування, що надають підтримку Україні

Зокрема, сторони обговорили реалізацію Формули миру Президента України.

Шмигаль подякував Ісландії за вагомий внесок у зміцнення стійкості України в протидії російському агресору.

Як повідомлялося, уряд Ісландії виділить майже 2 мільйони євро на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати