Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Економічна, військова та бюджетна підтримка — основні теми зустрічей Дениса Шмигаля під час візиту до США

18 квітня, 11:13
Фото kmu.gov.ua

Під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустрічі з представниками Уряду й Конгресу США та бізнесовими колами, повідомляє Урядовий портал. Актуальними темами обговорення стали не лише підтримка України та співпраця, але й досвід нашої держави в збережені економічної стабільності попри повномасштабне вторгнення рф.

На зустрічі Дениса Шмигаля з лідером демократів у Палаті представників США Гакімом Джеффрісом сторони обмінялися думками щодо військової допомоги нашій державі, бюджетної підтримки та конфіскації російських активів. Особливо Прем’єр-міністр наголосив на важливості двопартійної підтримки України з боку Конгресу.

«Ми щиро вдячні за 22,9 млрд доларів безпосередньої фінансової підтримки. Й особливо за понад $45 млрд військової допомоги. Розраховуємо, що потужна допомога США буде продовжуватися й надалі», — зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль та Міністр торгівлі США Джина Раймондо приділили увагу таким питанням як посилення санкцій проти росії, зокрема у сфері високих технологій.

«Маємо послабити здатність агресора виготовляти нові ракети й дрони. Якісне застосування санкцій — надзвичайно важливий напрям протидії російській зброї», — зазначив Глава українського Уряду та наголосив на потребі конфіскації заморожених російських активів.

Йшлося також і про економічну співпрацю. Прем’єр-міністр переконаний, що ефективний спосіб підтримки української економіки це доступ до ринків і торгівля. Денис Шмигаль відзначив ініціативу Джини Раймондо щодо звільнення від мит української сталі, яка стала важливою підтримкою для підприємств, що працюють у містах під постійними обстрілами.

«Вдячні за конструктивний діалог і готовність до зміцнення нашої співпраці», — підсумував Прем’єр-міністр.

Розглянули ситуацію в енергетичному секторі України після російських обстрілів на зустрічі Прем’єр-міністра з Президентом Світового банку Аджеєм Бангою.

«Співпрацюємо зі Світовим банком для мобілізації екстреного фінансування на терміновий ремонт пошкодженої інфраструктури», — повідомив Денис Шмигаль.

Більше того, Прем’єр-міністр запропонував домовитися щодо підписання меморандуму про розвиток ринку житла.

«Потреба в новому житлі значно зросла. Тож ми прагнемо залучати приватний сектор для розвитку цього ринку. І потребуємо тут підтримки Світового банку, IFC та MIGA», — зазначив Глава українського Уряду і додав, що від початку повномасштабного вторгнення росії СБ мобілізував на підтримку України вже 42 млрд доларів, з яких 36 млрд вже надано.

Під час спілкування з американським бізнесом, яке відбулося у Вашингтоні, не оминули черговий злочин росіян, які обстріляли ракетами цивільну інфраструктуру Чернігова.

«росія продовжує вбивати українців, і ми потребуємо більше підтримки й допомоги, щоб зупинити ворога. Для нас критично важливо співпрацювати з американським бізнесом та втілювати спільні проекти, зокрема в ОПК», — підкреслив Денис Шмигаль у своєму виступі. Він наголосив на вже існуючій співпраці, зокрема, у сфері енергетики з Westinghouse та назвав пріоритетні для України напрями, такі як агросектор, ІТ, критична сировина й логістика.

При цьому Прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд, попри війну, продовжує втілювати реформи й трансформувати країну, зокрема, щоб залучати якнайбільше інвесторів до проектів в Україні.

Денис Шмигаль подякував американським компаніям за те, що продовжують працювати й інвестувати в Україну: «Це допомагає нам бути стійкими й надалі боротися за свою державу».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати