Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ISW: окупанти швидко просуваються на фронті через нестачу української ППО

20 квітня, 16:15

Російська авіація підтримує послідовні й швидкі успіхи росіян на землі, в тому числі поблизу Часового Яру: просування ворога відбувається через деградацію української протиповітряної оборони на фронті.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Як вважають американські аналітики, українська протиповітряна оборона залишається обмеженою та деградованою. Це дозволяє російській авіації вільно й без загрози діяти на певних критично важливих ділянках фронту. 

Здатність російських літаків діяти на глибині понад 100 кілометрів в українському повітряному просторі поблизу лінії фронту без значних втрат вказує на те, що українська протиповітряна оборона в цьому районі наразі є недостатньою, щоб стримувати або забороняти російським літакам діяти на лінії фронту.

Українська здатність завдавати ударів з великої відстані по російських стратегічних літаках, які ведуть бойові дії, може тимчасово обмежити операціїросійської авіації, як це було зроблено раніше з тактичними літаками.

Однак ця здатність завдавати ударів не в змозі компенсувати критичну нестачу засобів протиповітряної оборони на всьому театрі бойових дій. Українським силам доводиться визначати як розподілити свої обмежені засоби ППО. Це призводить до значних витрат.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати