Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Італійці привезли до Львова медичну допомогу та карети швидкої

16 серпня, 13:25

Учора, 15 серпня, до Львова прибула вже п’ята гуманітарна місія італійців українцям. Це медична допомога військовим лікарям – дві машини швидкої, інвабус, медикаменти та їжа тривалого терміну зберігання. Про це повідомляють з посиланням на УКУ у Львівській міській раді.

Місію допомоги «Валентина» заснували Луїджі Афлері та Андреа Пелозі з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну. Назвали на честь військової лікарки Валентини Пушич, яка загинула у лютому в Києві.

«Окрім медичної допомоги, італійці працюють на інформаційному фронті та доносять землякам правду про те, що відбувається в Україні. Це важливо, адже в Італії працює чимало пропагандистських російських каналів. Луїджі Афлері об’їздив  звільнені міста Чорнобиль, Чернігів, Бучу, Бородянку і написав про це книгу “Зі Львова до Києва”», – зазначають в Українському католицькому університеті.

У Львові місію супроводжує Міжнародне товариство українсько-італійської дружби.

Принагідно: раніше під час місій «Валентина» було подаровано повнопривідний позашляховик Land Rover для фронтових лікарів, три карети швидкої допомоги, медикаменти та речі першої необхідності на десятки тисяч євро.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

Фото «Дню» надали у Львівській міській раді

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати