Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Львівщині створюють додаткові місця для проживання ВПО

17 серпня, 11:46

Йдеться про ще 570 місць для проживання вимушених переселенців, зокрема – для працівників підприємств, які переїхали на Львівщину з областей, де тривають активні бойові дії. Про це повідомляє на своїй ФБ-сторінці керівник Львівської обласної військової адміністрації з посиланням на департамент економічної політики.

«Це можливість не тільки вивільнити для нормального освітнього процесу школи та дитсадки, у яких знайшли тимчасовий прихисток вимушено переміщені особи, ка й зробити капітальний ремонт у гуртожитках та інших будівлях, які роками руйнувались та не використовувались», – зазначає, зокрема, Максим Козицький. І додає, що на Програму реалізації інфраструктурних проєктів у Львівській області додатково скерували 54,4 мільйона гривень з обласного бюджету, з них 13,6 мільйона – допомога Республіки Польща. «Щиро дякуємо за підтримку!».

Кошти підуть на облаштування 420 додаткових місць у гуртожитках Новороздільського, Олеського та Нижанковицького професійних ліцеїв, гуртожитку у селі Неслухів, а також Роздільському дитячому будинку-інтернаті та 150 додаткових місць у гуртожитку Червоноградського гірничо-економічного фахового коледжу.

Окремо дякує  керівник ЛОВА Стрийській, Червоноградській, Дрогобицькій та Івано-Франківській територіальним громадам, які погодилися співфінансувати житлові проєкти для ВПО і пропонує долучитися до проєкту й іншим територіальним громадам та донорам.

«Враховуючи додаткові кошти, які скерували сьогодні, гідні умови для проживання на Львівщині отримають близько 2700 осіб з числа вимушених переселенців – людей, які через державу-терориста росію втратили дім та змушені починати все спочатку», – говорить Максим Козицький.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

Фото пресслужби ЛОВА

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати