Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британія анонсувала найбільший в історії пакети військової допомоги Україні: човни, бронетехніка, ППО і не тільки

23 квітня, 14:37

Британія планує передати Україні найбільший пакет військової допомоги на 500 мільйонів фунтів стерлінгів: до нього ввійдуть човни, ракети великої дальності Storm Shadow, засоби протиповітряної оборони.

Про це оголосить прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 23 квітня під час поїздки у Польщу, повідомили на сайтібританського уряду.

Очільник британського уряду прибуде до Польщі, щоб оголосити про масштабне збільшення військової підтримки України, включаючи 500 мільйонів фунтівстерлінгів додаткового військового фінансування та найбільшу в історії Британії поставку життєво важливого обладнання. 

Як зазначили, очільник британського уряду зустрінеться з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, щоб обговорити поглиблення британсько-польських відносин.

Також посадовці проведуть переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Варшаві щодо європейської безпеки та підтримки України. Потім прем'єр-міністр вирушить до Німеччини, щоб зустрітися з канцлером Олафом Шольцом.

"Україна стоїть перед екзистенційною загрозою, оскільки Росія продовжує своє варварське вторгнення, ризикуючи безпекою та стабільністю всієї Європи", зауважили у повідомленні.

Що входить до пакета військової допомоги Україні

Додаткове фінансування використають для швидкої доставки:

  • терміново необхідних боєприпасів,

  • засобів протиповітряної оборони,

  • безпілотників та інженерної підтримки.

Відомо, що безпілотники будуть закуплені у Великій Британії.

Міністерство оборони Британії також надішле Україні пакет обладнання, призначений для відсічі російського вторгнення на суходолі, морі та в повітрі. Пакет допомоги містить:

  • 60 човнів, зокрема — рейдові та водолазні катери, а також морські гармати,

  • понад 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow,

  • понад 400 одиниць техніки, з них 160 захищених транспортних засобів Husky, 162 бронемашини та 78 всюдиходів,

  • майже 4 мільйони боєприпасів до стрілецької зброї.

"Збройні сили України продовжують мужньо воювати, але потребують нашої підтримки – і потребують її зараз. Сьогоднішній пакет допоможе гарантувати, що Україна матиме все необхідне для боротьби з Росією", — підкреслив прем'єр-міністр.

Водночас міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс сказав, що "цей рекордний пакет військової допомоги дасть президенту Зеленському та його відважній нації більше необхідних засобів, щоб вигнати Путіна та відновити мир і стабільність у Європі".

"Велика Британія першою надала ракети NLAW, першою дала сучасні танки і першою відправила ракети дальньої дії. Тепер ми йдемо ще далі. Ми ніколи не дозволимо світу забути екзистенційну битву, яку веде Україна, і з нашою постійною підтримкою вони переможуть", підкреслив Шаппс.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати