Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Наша головна мета в межах Коаліції дронів – це технологічна перевага над ворогом» – Катерина Черногоренко

23 квітня, 12:49
Фото mil.gov.ua

У Києві під патронажем Головнокомандувача Збройних Сил України відбувся перший щорічний Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах», повідомляє Міністерство оборони України.

У панельній дискусії на тему «Війна дронів: еволюція сучасних трендів» взяли участь заступниця Міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко та заступник Головнокомандувача ЗСУ полковник Вадим Сухаревський.

«Ми будуємо тісну взаємодію між військовими, розробниками, підприємствами та дослідниками, оскільки розуміємо, що наша головна мета – це технологічна перевага над ворогом. У межах Коаліції дронів ми маємо домовленості з партнерами про тестування їхніх виробів на полі бою та зворотний зв’язок. Участь в Коаліції – не лише пряма допомога українському війську, а і внесок у загальний розвиток оборонної індустрії в світі», – розповіла Катерина Черногоренко.

Учасниками панелі також стали представники українських та іноземних виробництв безпілотників, які мають досвід співпраці з Міноборони та Генштабом. Вони підкреслили зміну тенденцій на фронті та необхідність удосконалення наявних розробок — навіть тих, що вже показали успішний результат.

«Ми йдемо до того, аби зберегти життя солдатам шляхом використання машин та технологій. Неважливо, скільки коштуватиме дрон чи робот, життя військовослужбовця все одно цінніше. Тому ми працюємо над впровадженням роботизованих систем та дронів вже на рівні окремих батальйонів», – додав під час виступу заступник Головнокомандувача ЗСУ полковник Вадим Сухаревський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати