Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сайт ХАМАСу розміщений на російському хостингу, — ізраїльські ЗМІ

23 жовтня, 14:54
Фото X/nexta_tv

Домен офіційного сайту палестинського угруповання ХАМАС розміщений на російському хостингу VDSina, офіс якого розташований у Москві.

Про це повідомляє ізраїльське видання "Мезуза", інформує Суспільне.

Як з'ясували журналісти, домен ресурсу бойовиків підтримується російською компанією Selectel, що наразі перебуває в Об'єднаних Арабських Еміратах, але родом з РФ.

Засновником та головою ради директорів Selectel є Лев Левієв — співзасновник забороненої в Україні російської соцмережі "ВКонтакте".

Окрім цього, відомо, що Левієв має громадянства РФ та Ізраїлю.

Раніше агентство Bloomberg писало, що паралельно із нападом бойовиків ХАМАС на Ізраїль хакерські групи, зокрема і з Росії, атакували урядові та медіасайти країни.

Вранці 7 жовтня бойовики руху ХАМАС вдерлися на територію Ізраїлю із Сектора Гази, узявши під контроль кілька населених пунктів у прикордонній зоні та захопивши десятки заручників. У відповідь Ізраїль розпочав проти бойовиків контртерористичну операцію.

Світові лідери засудили атаку ХАМАС на Ізраїль, зокрема свою солідарність із народом Ізраїлю висловили в Європейському союзі та Україні.

Уряд Ізраїлю 8 жовтня підтримав запровадження воєнного стану в країні.

9 жовтня Ізраїль заявив про відновлення контролю над усіма прикордонними містами та згодом анонсував "повну облогу" Сектора Гази.

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу 11 жовтня погодився сформувати уряд національної єдності з членами опозиції, включаючи колишніх генералів, щоб керувати країною через кабінет міністрів воєнного часу.

Того ж дня у Секторі Гази припинилося постачання електроенергії. Це сталося після того, як на єдиній електростанції закінчилося паливо. 12 жовтня міністр енергетики Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що Сектор Гази залишатиметься без світла, води та палива, поки не будуть звільнені заручники з Ізраїлю.

13 жовтня Армія оборони Ізраїлю закликала цивільних мешканців міста Газа евакуюватися у південному напрямку "задля власної безпеки та захисту".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати