Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Румунська православна церква запрошує молдавських священиків приєднатися до неї

26 квітня, 15:08
Фото pravlife.org

Війна росії в Україні ставить молдовських священиків перед вибором морального характеру, але для них є можливість перейти до румунської митрополії, заявив представник Бухарестського Патріархату Василе Бенеску. У церкві Румунії також зазначили, що майбутнє Молдови пов'язане з Європою, передає УНН з посиланням на Evenimentul zilei та Reuters.

Деталі

Речник Румунської Православної Церкви (РПЦ) Василе Бенеску розповів про священиків, які нещодавно вирішили перейти до Бессарабської митрополії.

Явище переходу під юрисдикцію Молдавської митрополії, воно свідчить про церковну відлигу і формулювання прозріння духовенства в Молдові. Вони розуміють, що насправді майбутнє Республіки Молдова - з Європою, з Румунією

- сказав Василе Бенеску.

Він також підкреслив, що православна церква Молдови враховує, що активна підтримка російською православною церквою війни Кремля проти України знижує її популярність.

Феномен виїздів з Молдавської митрополії, безпосередньо пов'язаної з Московським Патріархатом, буде продовжувати поширюватися

- заявив Василе Банеску, прессекретар Румунської православної церкви, фінансованому США Радіо "Вільна Європа"

Нагадаємо

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликає всі держави розглядати патріарха московського Кирила та ієрархію російської православної церкви співучасниками воєнних злочинів. У ПАРЄ  вражені рішенням "русского собора", пов'язаного з рпц, визнати війну рф проти України "священною".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати