Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Завершилася 19-та Літня школа журналістики Щоденної всеукраїнської газети «День»

26 серпня, 21:48

Цього року навчальна програма Літня школа журналістики Щоденної всеукраїнської газети «День» вже була дев’ятнадцятою.

З одного боку – це навчальна програма для збільшення знань про журналістику і взагалі комунікацію. З другого боку – це зустрічі із знаковими особами політики, місцевого самоврядування, журналістики, мистецтва. Слухачі протягом цих років зустрічалися з президентами і міністрами, послами і депутатами, мерами найбільших міст, очільниками великих громадських організацій і топ-журналістами. Ці зустрічі були не лише базою для перших статей слухачів, але і фундаментом для наступної журналістської діяльності, пише Ірина Мацепура у Facebook.

"З бичківської молоді пройшла Літню школу журналістики в 2018 році Яна Хромяк, яка тоді була студенткою Київського університету ім. Б. Грінченка, потім закінчила магістратуру Vytautas Magnus University і зараз працює проектним менеджером у Вільнюсі. Довгі роки і дорослі читачі газети хотіли хоч вільними слухачами доєднатися до Літньої школи журналістики. І нарешті цього року вже було спільне навчання всіх поколінь. Я хотіла взяти участь в цьому навчанні не лише тому, що є багаторічною читачкою газети «День» і високо ціную внесок головного редактора Івшиної Лариси в розвиток нашої держави. Але і тому, що в нас практично щезло розумне інформаційне поле і є великий дефіцит якісної інформації", - написала пані Мацепура.

Дві найбільш очікувані лекції грандів української журналістики, головного редактора газети «День» Лариси Івшиної та журналіста Віталія Портнікова, яка, напевно, була споріднена до інавгураційної лекції Шевченківського лауреата – стали тією канвою або системою координат Школи, в якій лектори охоплювали різні аспекти журналістики і проблем життя держави.



Лекція екс народного депутата і голови мережі ANTS Ганни Гопко була про Українську боротьбу за НАТО. Лекція доцента Волинського національного університету і експертки Українського культурного фонду Анни Данильчук була про її англомовний блог в Youtube і як розповідати англомовним коритувачам про війну і про Україну. Лекція доцента Львівського національного університету Ольги Квасниці була про психологічну стійкість: журналіст і суспільство під час війни.
А ще були лекції Генадія Друзенко, українського правника, перекладача, співзасновника та президента Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова.

- Ігора Романенко, генерал-лейтенант у відставці, кандидата військових наук, доктора технічних наук, професора, заступника начальника Генерального штабу ЗС України.
- Андрія Цаплієнко, журналіста, відомого військового кореспондента.
- Людмили Немирі –генерального продюсера та телеведучої інтернет-телебачення Ukrlife.tv,
- Тетяни Таїрової-Яковлєвої, ініціатора створення й очільниця (з 2004 по 2022 рр.) Центру з вивчення історії України Інституту історії СПбДУ, доктор історичних наук, кавалера Ордена княгині Ольги.
- Миколи Тимченко, журналіста, талановитого фотографа, більд-редактор газети «День».
- Івана Капсамуна, пресофіцера 35 окремої бригади морської піхоти, який до повномасштабного вторгнення був редактором відділу політики у газеті «День», політичного аналітика, журналіста.
- Володимира Бойко, публіциста, кандидата історичних наук, директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій
- Алли Дубровик-Рохової, журналістка, редакторка відділу економіки в щоденній Всеукраїнській газеті «День».

Анна Данильчук висловила побажання, щоб такий формат Школи був постійним, а ще додалась і Зимова школа.

Ірина Мацепура

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати