Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Книгу "Бунт проти імперії" з автографом Ліни Костенко розіграли та зібрали понад 300 тисяч грн на ЗСУ

28 січня, 17:45
Фото: Radomyr Mokryk/Facebook

Історик Радомир Мокрик повідомив розіграв примірник своєї книги "Бунт проти імперії: українські шістдесятники", який підписала письменниця Ліна Костенко. Так зібрали 306 тисяч гривень. Усі кошти переказали в різні підрозділи української армії.

Про це Мокрик повідомив у своєму Facebook, передає Суспільне.

У розіграші брало участь видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га", у якому вийшла друком ця книжка. Окрім примірника з автографом Ліни Костенко, розігрували ще 10 книжок із підписом автора. Лотерею запустили 16 січня, взяти участь можна було за донат у 100 грн.

Мокрик зазначив, що шістдесятниця підписала книжку за два тижні до старту розіграшу. На першій сторінці рукою Ліни Василівни написано: "Я знаю грамоту свободи — // Її підписують мечі!" та стоїть дата 31 грудня 2023 року.

Зібрані пожертви він розподілив та вже переказав:

  • 100 тисяч гривень — для потреб механізованої роти 83 батальйону (105 бригада);
  • 103 тисячі гривень — на Mavic T3 для 3 штурмової роти спецпідрозділу;
  • 103 тисячі гривень — для 93 ОМБР "Холодний Яр".

"А-ба-ба-га-ла-ма-га" повідомило, що книгу з автографом Ліни Костенко виграла Лариса Галій. А 10 книжок з автографом Мокрика отримають Роман Сулим, Ярослав Васильченко, Володимир Чернишов, Юлія Анопрієнко, Наталія Зінчук, Михайло Гранік, Катерина Горбунова, Марина Коробова, Євген Бедь й Андрій Симончук.

"Допомога силам оборони — це найбільш важлива справа в наш час. Не забуваймо, що саме вони роблять сьогодні найважчу і найважливішу роботу", — підсумував автор.

"Бунт проти імперії: українські шістдесятники" — монографія, що вийшла у березні 2023 року. Як ідеться в анотації, "ця книжка пропонує читачеві мандрівку в мікросвіт українських шістдесятників – молодих людей, які творили нову культуру в час хрущовської «відлиги»". Тут уміщені світлини з архівних фондів та сімейних архівів, які вперше оприлюднені саме в цьому виданні. Виконавча директорка Українського ПЕН Тетяна Терен радила придбати цю книжку Радомира Мокрика на "Книжковому Арсеналі".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати