Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лукашенко визнав побиття протестувальників у СІЗО на Окрєстіна

19 листопада, 22:17
Фото Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що людей, яких затримали під час протестів після президентських виборів, били у СІЗО.

Про це Лукашенко заявив у інтерв'ю BBC, передає "Еспресо".

Журналіст BBC Стів Розенберг зазначив, що під час інтерв'ю Лукашенку показали відео з протестувальниками, які вийшли із ізолятора в Мінську з травмами.

"Я запитав лідера Білорусі про побиття мирних демонстрантів, а потім спробував передати йому відео, на якому видно людей, які виходять із сумнозвісного слідчого ізолятора в Мінську з травмами, отриманими під час тортур", - сказав Розенберг.

У відповідь Лукашенко сказав: "Добре, добре, визнаю, визнаю. У СІЗО на Окрєстіна били людей. Але були побиті і міліціонери, і ви цього не показали".

Нагадаємо, 9 серпня 2020 року у Білорусі відбулись вибори, після них почались протести проти режиму Лукашенка. Основними цілями була відставка Лукашенка та проведення повторних виборів президента країни. Почались розгони протестувальників, а пізніше самопроголошений президент підписав закон, який дозволяв силовикам стріляти по мітингувальниках. Станом на жовтень 2021 року було понад 800 політв'язнів, багатьох заарештували, деякі білоруси покинули країну через переслідування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати