Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві проходить акція протесту проти ув'язнення Стерненка

23 лютого, 21:55

У Києві під Офісом Президента проходить акція протесту проти ув'язнення одеського активіста Сергія Стерненка.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на акцію на підтримку Стерненка зібралися понад 1 тис. протестувальників.

"Біля будівлі Офісу президента в Києві, де відбувається акція протесту проти вироку активісту Сергію Стерненку, розпочалися сутички протестувальників із правоохоронцями, під час яких розпорошили сльозоточивий газ", - йдеться у повідомленні.

 

Також, за фактом сутичок на вул. Банковій в Києві під час акції біля Офісу президента у вівторок відкрито кримінальне провадження, до поліції доставлені 17 учасників акції, які порушували правопорядок, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Нацполіції.

"17 осіб доставлені в поліцію", - йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що кілька поліцейських отримали опіки очей.

"Поліцейські миттєво реагують на всі спроби провокацій і зіткнень. Під час бійки учасники акції застосували газові балончики і кидали в правоохоронців фаєри", - зазначили в прес-службі Нацполіції.

Як повідомляє "День", 23 лютого Приморський суд Одеси визнав громадського активіста Сергія Стерненка винним у справі про викрадення. Його засудили  до семи років ув’язнення і трьох місяців та конфіскації половини  майна за обвинуваченням у розбої. Активіст не заперечує свою провину та планує оскаржувати рішення суду.

Щоб підтримати Сергія Стерненка такі акції провели  у Львові, Запоріжжі, Вінниці, Житомирі.

Далі буде

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати