Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У ЦВК повідомили, коли може завершитись прийом протоколів з мокрими печатками

25 квітня, 19:50
Фото Радіо Свобода

Завтра Центральна виборча комісія може завершити прийняття оригіналів протоколів з мокрими печатками. 

Про це у коментарі РБК-Україна повідомив заступник голови ЦВК Євген Радченко. 

Так, 26 квітня ЦВК планує продовжити безперервне засідання, на якому планується отримати оригінали протоколів з результатами голосування від ще трьох окружних виборчих комісій.

Радченко наголосив, що завершення протоколів є цілком можливим у цю пятницю.

"Це можливо. Але в разі якщо протоколи будуть повністю відповідати вимогам законодавства. На завтра заплановано ще три комісії, одна з них - уточнення протоколів. Якщо ще хтось буде на уточненні, то можливо, це затягнеться", - заявив радченко. 

В ЦВК наголошують, що дата оголошення результату виборів залежить не тільки від оперативної роботи комісій. Зокрема, одразу після завершення прийняття паперових протоколів з мокрими печатками, Центрвиборчком направить звернення до судів з проханням надати інформацію про відсутність судових позовів.  

"В той день, коли будуть опрацьовані протоколи окружних виборчих комісій та протоколи дільничних виборчих комісій закордонного виборчого округу (ЦВК направить звернення до судів - ред.), до цього у нас немає підстав направляти таке звернення. Будемо намагатись контактувати з судами таким чином, щоб вони надали нам інформацію вчасно. Ми б дуже не хотіли, щоб це загальмувало процесс", - повідомив заступник голови ЦВК.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати