Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відсьогодні "ПриватБанк" ввів обмеження на корпоративні платежі

20 грудня, 13:27
Фото Reuters

Корпоративні платежі в неплатоспроможному "ПриватБанку" (Дніпро), які були припинені на один день – 19 грудня, з 20 грудня працюватимуть з обмеженнями.

Згідно з повідомленням платіжної системи "Приват24" для бізнесу, регламент роботи з 20 грудня передбачає, що здійснення видаткових операцій можливе в межах, що не перевищують залишок на рахунках на 19 грудня. Всі кредитні ліміти на рахунках, ліміти гарантованих платежів і бізнес-розстрочення обнулені або знижені до рівня заборгованості.

Згідно з регламентом, всі прибуткові операції обслуговуються без обмежень.

"Наприклад, якщо залишок на рахунку на 19 грудня 100 грн, то ця сума є "незнижуваним залишком"... Якщо після цього на рахунок надійшли 50 грн і залишок зріс до 150 грн, то використовувати для проведення платежів або витрачати з картки можна тільки ці 50 грн", - пояснюється в повідомленні.

Згідно з ним, такий режим є тимчасовим. Рішення щодо його зміни прийматиме Олександр Шлапак, щойно він розпочне виконання обов'язків голови правління банку.

Як повідомлялося з посиланням на прес-службу "Приватбанку", у зв'язку з процедурою переходу банку в держвласність всі видаткові фінансові операції за рахунками корпоративних клієнтів на 19 грудня будуть виконані, починаючи з 9:00 20 грудня; карткові витратні транзакції (за корпоративними картками і "Ключом до рахунку") тимчасово не обслуговуються; всі прибуткові операції (надходження на картки і рахунку) працюють у стандартному режимі.

У свою чергу, за інформацією Міністерства фінансів і НБУ, дефіцит капіталу банку становить 148 млрд грн.

Згідно із заявою глави Мінфіну Олександра Данилюка, ліквідація дефіциту капіталу банку відбудеться у кілька етапів: на першому етапі Мінфін випустить облігації на суму 43 млрд грн, максимальна сума докапіталізації буде 148 млрд грн, мінімальна сума – 116,8 млрд грн. Точні суми ресурсних потреб фінустанови будуть відомі за підсумками аудиту.

Нагадаємо, "Нацбанк" надав "ПриватБанку" кредит рефінансування сумою 15 мільярдів гривень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати