Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Німеччина не відправлятиме в Україну ракети дальнього радіусу дії Taurus, щоб запобігти ескалації війни

28 березня, 13:11
Фото newsroom.consilium.europa.eu

Канцлер Олаф Шольц заявив, Німеччина не збирається передати далекобійні ракети Taurus, бо це може призвести до війни між росією і НАТО. Також  ФРН "буде ретельно зважувати"  кожне постачання зброї Україні. Про це він сказав в інтерв'ю Märkische Allgemeine Zeitung, передає УНН

Як канцлер я маю виконувати свої обов'язки в питаннях війни і миру та безпеки в Європі - і це також стосується питання Taurus. Поряд із рішучою підтримкою України, для мене залишається важливим одне: ми зробимо все можливе, щоб запобігти ескалації війни - іншими словами, війну між росією і НАТО

- заявив Шольц.

Він також вказав, що Німеччина не збирається відправляти своїх солдатів в Україну. І під час кожного постачання зброї ФРН "буде ретельно зважувати, що воно означає в цьому контексті". 

"Саме тому я ухвалив те рішення, яке ухвалив", - додав Шольц. 

Водночас, за його словами, Німеччина підтримує Україну зброєю і боєприпасами більше, ніж будь-яка інша країна в Європі. Як вказав Шольц, ФРН вже витратила на військову допомогу Україні понад 28 мільярдів євро. 

"Більше, ніж багато інших країн разом узяті. І ми будемо продовжувати це робити доти, доки це буде необхідно. Тим самим ми показуємо путіну, що він не повинен сподіватися на те, що йому вдасться просто відсидітися, доки всі інші не послаблять свою підтримку".

Доповнення

Також Олаф Шольц заявив, що наразі низка країн, включно з Україною, обговорюють на рівні радників із питань безпеки, у якій формі може бути досягнута мирна домовленість.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати