Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

450 тисяч осіб: у Британії підрахували втрати армії рф у війні з Україною

28 квітня, 14:05

 

Від початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила в Україні вбитими й пораненими, за оцінками британських відомств, близько 450 тисяч особового складу та понад 10000 одиниць бронетехніки.

Про це заявив міністр у справах збройних сил Лео Дочетрі, якого цитує UK Defence Journal.

Британський урядовець навів такі оцінки у відповідь на запитання опозиційного депутата від Лейбористської партії Джона Хілі, який попросив надати детальні оцінки відомства щодо російських втрат в Україні, як регулярної армії, так і приватних військових компаній.

"За нашими оцінками, були вбиті чи поранені близько 450 тисяч російських військових, і ще десятки тисяч від початку конфлікту стали дезертирами", – зазначив Дочетрі.

Очільник відомства додав, що чисельність загиблих серед найманців російських приватних військових компаній невідома.

"Також, за нашими оцінками, від початку конфлікту було знищено понад 10 тисяч одиниць російської бронетехніки, у тому числі близько 3000 основних бойових танків, 109 літаків, 136 гелікоптерів, 346 безпілотників (вид не вказано – ред.), 23 судна різних класів і понад 1500 артилерійських систем різних типів", – повідомив міністр.

Варто додати, що дані оцінки щодо російських втрат особового складу близькі до офіційних підрахунків України, проте цифри щодо більшості видів техніки суттєво відрізняються.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати