Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сікорський сподівається, що Шольц наважиться на надання Taurus після передачі Україні ATACMS

28 квітня, 13:06

Рішення Білого дому надати Україні далекобійні ракети ATACMS можливо підштовхне Німеччину все-таки надати ракети Taurus.

На це сподівається міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, заявивши в інтерв'ю Bild, повідомляєSpiegel.

Очільник польського відомства сказав, що має надію на зрушення у дебатах всередині Німеччини щодо можливості надання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus і канцлер Олафа Шольц змінить думку після останніх подій.

Сікорський зазначив, що надання Штатами Україні довгоочікуваних ракет ATACMS стало реакцією на ескалацію з боку росії, і Шольц визнає це і Німеччина "робитиме більше, аніж вже робить".

За інформацією ЗМІ, у США теж сподіваються, що рішення про ATACMS для України, підштовхне Німеччину до аналогічного кроку стосовно власних крилатих ракет Taurus.

Як відомо, нещодавно Сполучені Штати таємно передали Україні далекобійні ракети ATACMS. Вони начебто увійшли до березневого пакета допомоги Україні від США на 300 мільйонів доларів.

Варто додати, що на думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), надані Україні Сполученими Штатами ракети ATACMS можуть послабити логістику рф, загрожувати ударами по російських аеродромах і складах. Проте для України вони матимуть оперативне значення за умови підсилення цих ударів наземними операціями Сил оборони.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати