Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

28 квітня на Донеччині сім населених пунктів постраждали від російських атак, найбільш інтенсивні бої на Авдіївському напрямку

29 квітня, 17:16
Фото Національна поліція України

Поліція Донеччини повідомила, що за 28 квітня в регіоні житлові квартали семи населених пунктів постраждали від російських атак. На Авдіївському напрямку відбулася активізація загарбників, повідомляє Вільне радіо.

Протягом минулої доби, 28 квітня, поліція Донеччини змогла зафіксувати наслідки обстрілів семи населених пунктів регіону. Загарбники застосовували пілотовану авіацію, реактивну та ствольну артилерію. Під вогнем були міста Красногорівка, Курахове та Часів Яр, селище Желанне, села Зелене Поле, Птиче й Тарасівка.

Від цих обстрілів в Птичому, Желанному та Красногорівці поранень зазнали по одній людині. Окрім цього, постраждала цивільна інфраструктура Донеччини:

  • на Птиче окупанти скинули керовану авіабомбу УМПБ Д-30 СМ, там постраждали чотири приватні будинки;
  • Тарасівку обстріляли російські армійці зі РСЗВ “Смерч”, пошкодивши дві приватні оселі, два освітні заклади, автомобіль та комунікації;
  • від удару по Зеленому Полю постраждали три житлових будинки.

Загалом за добу, підрахували у поліції, на Донеччині руйнувань зазнали Пошкоджено 15 цивільних об’єктів, серед яких є 10 житлових будинків, заклади освіти, автомобіль, газопровід та ЛЕП.

Додатково в Донецькій ОВА повідомили про російські обстріли Тернів, Ямполівки, Калинового та Сіверська. Оскільки інформацію про ці удари опублікували зранку 29 квітня, їх могли фіксувати після опівночі.

Інтенсивність штурмів на Авдіївському напрямку повернулася до показників битви за Авдіївку

Генеральний штаб ЗСУ у своєму ранковому зведенні стверджує, що протягом 28 квітня на Донеччині тривала наступальна операція загарбників, найбільш інтенсивно проявляючись на Авдіївському напрямку. Його захисники відбили 55 атак біля Новокалинового, Кераміка, Архангельського, Уманського, Сокола, Очеретиного, Калинового, Соловйового, Новопокровського, Новоселівки Першої та Семенівки. Так багато штурмів на цьому напрямку не фіксували з часів боїв за саму Авдіївку взимку 2024-го.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України за 28 квітня відбили 29 атак біля Верхньокам’янського, Виїмки, Григорівки, Іванівського, Кліщіївки, Нового та Андріївки.

Біля Красногорівки, Георгіївки, Водяного, Новомихайлівки та Урожайного на Новопавлівському напрямку ЗСУ відбили 15 атак. Аналітики проєкту DeepState повідомляють про повну окупацію Новомихайлівки.

На Лиманському напрямку також триває тиск загарбників, там Сили оборони України відбили 18 атак біля Копанок, Новосергіївки, Макіївки, Невського, Серебрянського лісництва та Тернів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати