Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«За будь-яких складнощів найважливіше – людяність»

05 січня, 13:08

Геннадій ПІВНЯК, ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», академік НАН України

 

Кінець грудня — традиційно час не тільки різноманітних звітів, а й пора підбивати підсумки прожитого року. 2020-й, як ніколи, був і лишається складним для всього світу. І тому вкрай важливо його проаналізувати та знайти ті, можливо, приховані, «поклади» оптимізму, які неодмінно він нам теж дав.

Тож дорогі друзі, ми вкотре звернулися до вас — своїх авторів, постійних читачів, партнерів та експертів з проханням відповісти на запитання новорічної анкети «Дня». Адже й сама інтелектуальна спільнота, згуртована головним редактором та колективом, — це ще один позитив та ресурс, який надбав «День» за свої майже 25 років (цю важливу дату газета відзначить якраз 2021 року). Про цей ресурс для країни не варто забувати і з ним, переконані, неодмінно треба рахуватися. Ваші думки завжди цінні дня нас.

1. 2020-й рік на фоні історії (думка, деталь, штрих, фото).

2. Кого ви вважаєте героєм та антигероєм року?

3. «День» на фоні року (автори, статті, проєкти, які зацікавили вас найбільше).

4. Що надавало вам сил цього року (події, люди, враження)?

5. Які нові сенси, уроки, цінності дав цей рік особисто вам?

6. У 2021-му «Дню» виповниться 25 років. Чим він за цей час став для вас та України?


Геннадій ПІВНЯК, ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», академік НАН України:

1. Події року, що минає, змусили все людство переосмислити свої думки і дії. Я переконаний у тому, що за будь-яких складнощів найважливіше – людяність, увага до ближнього. Колектив Дніпровської політехніки, піднімаючись сходинками активної трансформації до визнаного науково-освітнього центру, працює саме в такому руслі. Вітаю чергові кроки до позитивних змін у державі й встановлення миру в Україні.

2. Для мене завжди взірцем особистості був академік Борис Євгенович Патон – велетень розуму, таланту, цілісності, людяності. Сьогодні він в іншому світі, але він – герой на віки!

Героєм я би назвав кожну людину в Україні, яка терпляче витримує непросту сьогоднішню ситуацію і не втрачає надії на краще.

3. Багаторічна дружба з газетою «День» та шановним головним редактором  Ларисою Івшиною – це стимул до найвищих і найкращих устремлінь. Визначні події в нашому університеті обов’язково висвітлює «День». На його шпальтах є простір для філософських  роздумів, вражає глибина історичних і культурологічних матеріалів. Як людині, яка захоплюється фотомистецтвом, мені особливо до вподоби проєкт «Міжнародна фотовиставка газети «День». Щороку наші студенти і викладачі активно відвідують її в Дніпрі, переймаючись болями й радощами українського народу.

4. НТУ «Дніпровська політехніка» цього року відзначив свою 121 річницю. Наш заклад унікальний за своєю історією, численними науковими школами, визнаними у світі. У гармонійному поєднанні традицій і відповідності Часу наш університет досяг значних успіхів. Високе натхнення переживали мої колеги, наші чудові студенти, готуючись до свята! Впевнений, натхнення приходить тоді, колі є бажання працювати. Сьогодні ми в ритмі високої енергетики навчального процесу з використанням цифрових технологій, акредитації освітніх програм за європейськими стандартами. Тож будемо натхненними, що означає бути небайдужими, – і життя відповість нам взаємністю.

5. Що довше живеш, то зрозумілішою стає істина – життя вимагає від нас бути уважними, поважати одне одного й допомагати всім, кому це потрібно.

6. За час свого 25-річного існування газета «День» стала в Україні високо професійним виданням, що вражає читача одночасно інтелектом, гідністю, глибоким розумінням національно-патріотичного акценту, прагненням вирішити науково-освітні проблеми в Україні й найголовніше – сміливістю, в чому є велика заслуга  талановитого і визнаного у світі головного редактора Лариси Івшиної!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати