Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ділимо на три

Соціальних проектів багато, але реалізовується лише третина
14 жовтня, 00:00

«Разом до здоров’я» — соціальний проект з такою назвою стартував у Харкові. Він спрямований на сприяння поліпшенню здоров’я чоловіків, жінок і сім’ї шляхом впровадження сучасних практик планування сім’ї. Його реалізація дозволить зміцнити репродуктивне здоров’я населення, знизити рівень безпліддя, уповільнити поширення ВІЛ-інфекції.

Проект здійснюється протягом 2005—2010 рр. за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У конкурсі на участь у проекті брали участь медики з 21 регіону України, але виграла заявка, подана Головним управлінням охорони здоров’я Харківської обласної адміністрації. Харківщина вибрана як пілотний регіон, а наступна на черзі Львівська область. Проект націлений на сприяння зміні ставлення українців до абортів, засобів контрацепції, а також на зниження рівня захворюваності інфекціями, що передаються статевим шляхом. Буде проведена робота, спрямована на те, щоб зробити послуги з планування сім’ї та репродуктивного здоров’я більш доступними і якісними (такими, що відповідають сучасним міжнародним стандартам) для населення України. Передбачена співпраця з фармацевтичними компаніями й аптеками, щоб зробити засоби контрацепції більш доступними для споживачів. У Харківській області відбудуться навчання на тренінгах «Консультування з питань планування сім’ї» близько 4,5 тисяч медичних працівників різних спеціальностей. Крім того, з метою формування у підлітків-сиріт, які виховуються в інтернатних установах, навичок безпечної статевої поведінки будуть проведені спеціальні консультації. Проект «Разом до Здоров’я» здійснюватиметься в усій області.

Це один з тих соціальних проектів, яким практично гарантовано успіх, оскільки він підкріплений надійною фінансовою підтримкою. Однак не всі соціальні проекти, навіть дуже необхідні, реалізовуються. Цього року в Харкові було презентовано 10 соціальних проектів громадських організацій, соціальних служб і установ, що працюють на ринку соціальних послуг міста. Серед них особливо можна було виділити проект, запропонований радником з питань розробки політики й практики надання соціальних послуг Міністерства у cправах міжнародного розвитку Великої Британії Боба Мілна — «Сприяння реформі соціальних послуг в Україні», який має сприяти перенесенню центру уваги з фінансування установ на задоволення потреб одержувачів соціальних послуг. Презентований начальником Управління праці й соціального захисту населення міста проект Світлани Горбунової-Рубан — «Впровадження інноваційного механізму підвищення якості соціальних послуг для забезпечення життєдіяльності територіальної громади» отримав розвиток і вже цього року організоване навчання представників громадських організацій на базі НТУ «ХПI» з фаху «Менеджмент у системі неурядових організацій на ринку соціальних послуг». Разом з усіма позитивними напрацюваннями обласна влада зазначає, що нинішнього року із запропонованих Українським фондом соціальних інвестицій 37-ми мікропроектів з інноваційних соціальних послуг загальною вартістю близько 19 млн. гривень, у Харківській області вдалося реалізувати приблизно третину. Щоб отримати кошти, органи місцевої влади мають сплатити 20% вартості проектів, що не завжди виходить.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати