Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фальсифікаторів бензину затримали в Харкові

11 липня, 00:00
Послідовники незабутнього Василя Алібабаєвича (пам’ятаєте «Джентльмени успіху»? — Авт.), на відміну від свого іменитого «колеги», пішли іншим шляхом: замість додавання в хороший бензин ослячої сечі змішували поганий з різними добавками, підвищуючи цим октанове число. 

Зрозуміло, що й реалізували його як високооктановий. Правда, внаслідок його використання, за словами фахівців, корпуси двигунів починали кришитися наче хліб. Підозрами автолюбителів і працівників СТО зацікавилися співробітники відділу з питань боротьби з корупцією й організованою злочинністю харківського УСБУ. І невдовзі виявили дві комерційні фірми, які через свої АЗС продавали неякісний бензин марок А-93 і А-95.

Результати хроматографічного аналізу показали, що в цьому бензині є домішки фракцій КМП (композит моторного пального) і БТК (бензол-толуол-ксилол), які є продуктами коксохімічного виробництва і використовуються для виробництва бензину тільки в заводських умовах із застосуванням спеціальних технологій. А «джентльмени» робили простіше: банально змішували бензин А-76 зі згаданими фракціями. І таки встигли реалізувати понад 80 тонн свого «продукту», чимало заробивши на різниці в ціні між 76-м і високооктановим.

Тепер підприємці готуються відповідати відразу за двома статтями Кримінального кодексу: 147-й частині 2 (випуск і реалізація недоброякісних товарів) і 148-2 (ухиляння від сплати податків у великих розмірах). А в Харкові тим часом співробітники СБУ спільно з управлінням з питань захисту прав споживачів розгорнули масову перевірку всіх діючих АЗС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати