Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Книги «Дня» – юнацтву!

Видання «Повернення в Царгород» і «Сестра моя, Софія...» стали частиною культурно-освітнього проекту популяризації спадщини ЮНЕСКО
05 жовтня, 10:47
Влада Литовченко вручає директорові Державної бібліотеки України для юнацтва Георгію Саприкіну книги «Сестра моя, Софія...» та «Повернення в Царгород». «Такі інтелектуальні ініціативи, як видавничий проект «Дня», заслуговують на всебічну увагу суспільства», — переконана Влада Литовченко / ФОТО НАДАНО МІЖНАРОДНИМ ФОНДОМ КУЛЬТУРНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА

В Україні стартував культурно-освітній проект «Всесвітня спадщина в руках молоді», організаторами та учасниками якого є Національна комісія України у справах ЮНЕСКО, Державна бібліотека України для юнацтва, Міжнародний Фонд культурного співробітництва та ряд міністерств. Його основна мета — популяризація серед молоді пам’яток культурної спадщини людства. Газета «День» є інформаційним партнером проекту. Нещодавно голова Міжнародного Фонду культурного співробітництва Влада Литовченко, під час лекції для студентів у Державній бібліотеці України для юнацтва, вручила директору   закладу дві наші книжки — «Сестра моя, Софія...» та «Повернення в Царгород». У рамках проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді» Міжнародний Фонд культурного співробітництва планує придбати ці книги для районних бібліотек.

Влада ЛИТОВЧЕНКО, керівник Всеукраїнського патріотичного культурно-освітнього проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді», голова Міжнародного Фонду культурного співробітництва:

— Кожен народ є спадкоємцем мальовничої та багатогранної культурної спадщини, яка формувалась протягом багатьох століть під впливом різних факторів. Українцям є чим пишатися. Саме тому особливо важливо зробити популярною та загальнодоступною інформацію стосовно національної та всесвітньої культурної і природної спадщини, викликати у молодого покоління зацікавленість у вивченні її історії, долучити до захисту та збереження даних об’єктів, виховати у молоді почуття патріотизму. Саме на це і спрямований Всеукраїнський патріотичний культурно-освітній проект «Всесвітня спадщина ЮНЕСКО в руках молоді», який триватиме по всій Україні протягом жовтня 2016 року — травня 2017 року за підтримки Міністерства культури, Міністерства освіти і науки, Міністерства інформаційної політики, Міністерства молоді та спорту, Державної бібліотеки України для юнацтва, Національного заповідника «Софія Київська» та Міжнародного Фонду культурного співробітництва.

Дуже важливо, що газета «День» долучилася до проекту від самого початку. Особливою увагою хочу відзначити співзвучний нашому заходові історико-просвітницький видавничий проект газети «День», у рамках якого вийшли у світ чудові книжки «Повернення в Царгород» та «Сестра моя, Софія...». Ці історичні видання ми презентуємо під час лекційних зустрічей з учнями старших класів асоційованих шкіл ЮНЕСКО, молодими науковцями, студентами гуманітарних відділень вищих навчальних закладів, дослідниками історико-культурної, природної, нематеріальної та документальної спадщини людства. Я від імені Міжнародного Фонду культурного співробітництва із задоволенням презентувала два примірники видань Державній бібліотеці України для юнацтва під час першої тематичної лекції 29 вересня.

Приємно, що натхненні нашим проектом ідеї вивчення та збереження національної і всесвітньої культурної та природної спадщини знаходять щиросердну підтримку в української молоді. А такі інтелектуальні ініціативи, як видавничий проект «Дня», заслуговують на усебічну увагу та широке поширення серед суспільства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати