Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Позитивне нагадування

Ужгородські міні-скульптурки надягнули маски
24 квітня, 10:54

Принести в життя ужгородців трохи позитиву і нагадати про необхідність індивідуального захисту під час карантину — саме таку мету має фотопроєкт журналіста і фотографа Костянтина Черкая «Дисципліновані скульптури Ужгорода».

«Міні-скульптури — одна з відомих родзинок міста над Ужем. Зазвичай друга половина квітня — розпал туристичного сезону в Ужгороді, адже саме в цей час вибухають рожевим квітом сотні сакур, що приваблює чимало гостей з усієї України. Цьогоріч на вулицях міста порожньо, туристів нема, відтак маленькі, дещо гротескні пам’ятники різним історичним постатям також залишилися поза увагою. Тому я звернувся до відомої майстрині Ірини Лукашенко з пропозицією пошити півтора десятки маленьких оригінальних масочок, які згодом начепив на більшість скульптурок. Так і з’явився цей цікавий, позитивний і дещо зворушливий фотопроєкт. Світлини були опубліковані в соцмережах та на інформаційних сайтах, оцінити його можуть усі охочі, навіть не порушуючи карантинних правил» — розповів фотограф, призер ХХ Міжнародного фотоконкурсу «Дня» Костянтин Черкай.

Майстриня Ірина Лукашенко, відома в Ужгороді представниця незвичної техніки клаптикового шиття, скульптурки одягає не вперше. Саме вона з однодумцям часто шиють вбрання дня улюбленців міста перед різними святами.

Ужгородським скульптуркам і сакурі дуже бракує гостей з різних куточків України та світу, однак зараз надзвичайно важливо усім бути здоровими і залишатися вдома. А світлини Костянтина можна переглянути в цьому матеріалі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати