Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

П`яний тракторист наїхав на хлопчиків, які сиділи на лавці

15 липня, 00:00

Трагедія у селі Коськів Шепетівського району сталася надвечір 10 липня. Вулицею Мічуріна їхав важкий трактор Т-150К з причепом, наразі він посунув з дороги, наїхав на лавку під парканом. На лавці ж сиділи 10-річний Сергій Чаїнський і 8-річний Володя Андрощук, який приїхав із Шепетівки до родичів на шкільні канікули...

Слідча Шепетівського райвідділу міліції Неля Ящук узяла до провадження цю справу. Вона радить кореспондентові "Дня" не називати прізвища тракториста, який вкоротив віку малим дітям. Мовляв, треба ще довести факт злочину. Он, каже, вже допитувала сусідів. Ті пояснюють, що нічого не бачили, лише гвалт із вулиці почули, повибігали з дворів... А підозрюваний, за словами слідчого, пам`ятає, як в обідню пору перехилив удома якусь чарчину, потім возив гній із ферми.

Заступник голови колективного сільгосппідприємства "Коськівське" Ніна Ковальчук на запитання кореспондента відповідала вельми неохоче: "Тракторист як тракторист. Давно працює. Він - сорок дев`ятого року народження". Ще неохочіше розмовляли з автором цих рядків про трагедію у Коськові державтоінспектори. Механізатори, у чиїх руках трактори "бігають" чи не так само швидко, як легковики, чомусь опинилися поза контролем "даішників". Лише після аварій складаються акти. Чи хоч є якась статистика, чи робляться узагальнення про рівень додержання правил використання потужної і швидкісної техніки? Начальник облдержавтоінспекції Полікарп Майстер поспішав: "Он три угони автомобілів за ніч сталися. Оголосили операцію "Перехват". Причини коськівської трагедії ще не вивчав". Відтак погодився, що п`яних за важелями "сталевого коня", на жаль, досить-таки багато. Бо попит на послуги тракториста великий, а розрахунок традиційний - чарка та шкварка. Про подробиці коськівської трагедії Полікарп Майстер наказав повідомити свого підлеглого Олександра Яткевича, який відповідає за зв`язки ДАІ із ЗМІ. Той також поспішав: допомагає радіокореспондентові готувати передачу про геройські будні автоінспектора.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати